Connect with us

COVID-19

Във Великобритания отварят нови центрове за масова ваксинация, кръчми и пъбове остават затворени до 23 март

Публикувана

на

Най-вероятно пъбовете, ресторантите и заведенията ще останат затворени за следващите 4 месеца. Премиерът все пак не е предложил конкретна крайна дата за отпадане на забраната!

Единствено заяви, че положителните перспективи произтичащи от британската програма за масово ваксиниране, ще доведат до поетапно разхлабване на мерките от средата на другият месец. Тогава и ще се преценява нуждата от корекции по националния Локдаун. Източници от правителството са казали за Таймс, че за първомайският почивен ден (Банк Холидей), всички заведения със сигурност ще бъдат отворени, което е месец и една седмица по-късно от „полуофициално“ обявената дата – 23 март, пише консервативният британски вестник.

На 23 март, се навършва точно една година от първата реч на Борис Джонсън в която призова британците, „Останете у дома, спасете живот“ и последва налагането на първата национална карантина, която се и оказа най-строгата до момента. Източници от правителството са казали за Таймс, че за първомайският почивен ден (Банк Холидей), всички заведения със сигурност ще бъдат отворени, което е месец и една седмица по-късно от „полуофициално“ обявената дата – 23 март, пише консервативният британски вестник.

Научните съветници на правителството или така наречената група ‘’Sage’’, както и множество независими експерти, учени и лекари са категорични, че мерките за овладяване на кризата са недостатъчни, като фактите показват, че и сега наложените ограничения не се спазват и трябва да се предприемат енергични действия по овладяване на изпуснатият от контрол вирус.

Британският бизнес с големи загуби заради карантинните ограничения!

Великобритания отваря нови центрове за масова ваксинация

В Англия отварят седем нови центъра за масова имунизация. Целта на правителството е до февруари да бъдат ваксинирани 15 милиона души във Великобритания – населението над 70 години, здравни работници и тези, които попадат в най-рисковите групи, предаде BBC.

Днес здравният министър Мат Ханкок ще представи правителствения план за доставка на ваксини. По негови думи мерките в плана за имунизация ще бъдат „крайъгълният камък за нашето излизане от пандемията“. Той посочи още, че около два милиона души във Великобритания са били ваксинирани, като в Англия ежедневно се поставят около 200 000 дози.

Великобритания вече регистрира над 80 000 смъртни случая от коронавирус от началото на пандемията. В Съри, където са отчетени най-високите нива на заразяване в Обединеното кралство, е открита временна морга, след като болничните морги се препълниха. Представители на други местни власти казаха пред Би Би Си, че очакват скоро да отворят подобни временни съоръжения.

vlastta.bg

Facebook Comments
Advertisement

Facebook

Календар

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement