Connect with us

Водещи новини

Стачка на железниците блокира Острова

Публикувана

на

Във Великобритания клиентите на железниците се сблъскаха с нови трудности заради стачка, засегнала някои от най-оживените маршрути, предаде Пи Ей Медия и ДПА.

Членовете на Профсъюза на железничарите, моряците и транспортните работници от компанията Avanti West Coast започнаха днес 24-часова стачка в знак на недоволство от промени, въведени в разписанията. Компания посъветва пътниците предварително да се информират как ще се движат влаковете и предупреди, че ще има много отменени влакове. Компания ще пуска по един влак от лондонската гара Юстън за Манчестер, Глазгоу и Ливерпул, а освен това композициите за Ливърпул ще вървят по друг маршрут заради планирано модернизиране на част от трасето. Заради големите дейности по модернизиране на пътяпо някои направления ще се пътува по-дълго, тъй като влаковете ще бъдат пренасочвани. Операторът няма да пуска днес влакове до Северен Уелс, Честър, Блекпул и Единбург.

Участващите в трудовия спор вече са обявили, че ще стачкуват и на 6 ноември. Профсъюзът упреква компанията, че пренебрегва исканията на персонала си, а в същото време увеличава услугите, след като беше критикувана за ограничаването на разписанието си през лятото. Стачкуващите обвиняват компанията, че е създала хаос, който не може да овладее, не се грижи за работещите в железниците, а предложенията ѝ към тях ще доведат до много голямо натоварване на началник влаковете.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни