Connect with us

България

Самолет с вицепремиера Каракачанов кацна аварийно във Виена

Публикувана

на

Самолет на „България ер“, с който са пътували министърът на отбраната Красимир Каракачанов и няколко заместник-министри е кацнал аварийно във Виена. На борда на самолета се намирали и няколко зам.-министри.

„В самолета пътуваха много български граждани по линията Брюксел – София. Спука се предното стъкло на пилотската кабина. Искам да благодаря на пилотите, които запазиха хладнокръвие. Бяхме предупредени от ръководителя на самолета, че ще се наложи да се кацне аварийно във Виена. Полетът беше приземен абсолютно професионално, без паника, без инциденти“, разказа пред Нова тв Каракачанов.

След аварийното приземяване във Виена е бил изпратен самолет от България,който след няколко часа е върнал пътниците в София.

Военният министър обясни, че е разговарял с пилотите. Оказало се, че единият от тях е бил боен пилот, преди да започне работа в гражданската авиация. „Представете си, че както беше спукано, стъклото се счупи и самолетът се разхерметизира. Но паника и инциденти, Слава Богу, нямаше. Нашите пилоти са едни от най-добрите в Европа“, добави Красимир Каракачанов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни