Самолет на „Джапан Еърлайнс“ (Japan Airlines) с все още намиращи се борда му пътници избухна в пламъци на пистата на международното летище „Ханеда“ в Токио след предполагаем сблъсък със самолет на японската брегова охрана, съобщиха Ройтерс и Nippon TV, цитирани от БТА.

Японската брегова охрана съобщи, че проучва възможността нейна машина да се е сблъскала със самолет, изпълняващ полет 516, на „Джапан Ейрлайнс“.

Кадри на живо, излъчвани по японската телевизия Ен Ейч Кей (NHK), показаха пламъци, излизащи от прозорците на самолета.

Видеозапис на местна телевизия показа как голям пожар избухва от едната страна на самолета, докато той се движи по пистата. След това огънят се разраства и достига зоната около крилото. По-късно се вижда как пожарни екипи работят по потушаването на пламъците, посочва Асошиейтед прес.

На кадри, излъчвани по телевизионния канал на друга местна медия, се вижда как пътниците напускат самолета чрез авариен улей, докато пожарните екипи се борят с пламъците, отбелязва ДПА.

Говорител на „Джапан Еърлайнс“ съобщи, че самолетът, идващ от международното летище „Шин-Читосе“ на остров Хокайдо, е превозвал близо 400 пътници. Всички писти на летище „Ханеда“ са били затворени, съобщи говорител на летището.

„Ханеда“ е едно от най-натоварените летища в Япония и едно от двете основни международни летища в столицата, отбелязва АП.