Connect with us

Икономика

Ричард Алибегов: На ръба сме! Убедени, че и този срок е поредният, който няма да бъде спазен…

Публикувана

на

Хората не желаят повече да работят в този бранш, защото той е крайно несигурен. Това обяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред БНТ.

Според него в момента ситуацията е като преди една година, но тогава бизнесът е влязъл в пандемията от една много силна 2019 г. и са били по-подготвени, а сега от бранша влизат в трети локдаун след много слаба година.

„Хората са на ръба. Финанси няма. Отворихме преди 15 дена, беше много сложно отварянето, тъй като това е много скъпо начинание. Върнахме хората от провинцията, наеха се квартири отново, мислехме, че няма да се стигне в нашия бранш до ново затваряне. Сега сме в същата ситуация“, обясни Алибегов.

Той уточни, че проблемът с персонала е огромен. А най-големият проблем е, че няма гаранции затваряне да продължи само 10 дни. По думите му здравните власти трябва да намерят начин да гарантират това пред обществото.

„Убедени сме, че този срок е поредният, който няма да бъде спазен. Толкова срокове имахме до момента, винаги се е стигало до един, до два, до три месеца“, допълни Алибегов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни