Connect with us

България

Окървавеният тролей заради спор за липса на маска

Публикувана

на

Нападение в столичен тролейбус е заради възникнал спор за неносене на маска. Почти всеки ден има инциденти в столичния транспорт, каза Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност.
„Откакто започна работата на видеонаблюдението имаме около 155 случая за сигнали, които сме подали към органите на реда за установяване. Като се сметнат тези случаи за последните шест месеца, това излиза около 26 случая на месец – почти всеки ден има инцидент“, каза Пеков.

По думите му видеонаблюдението работи навсякъде и служителите на ЦГМ са готови да реагират във всеки един момент.

При нападението с нож в столицата пътниците веднага са сигнализирали водача, който от своя страна е уведомил диспечерския център. Диспечерите са се свързали с ЦГМ, които пък подали сигнал до 112.

За щастие в близост до една от спирките е имало патрулка, която е реагирала на сигнала и така извършителят е задържан.

По думите на Пеков няма как всички превозни средства да се наблюдават във всеки един момент на живо. „В реално време следим над 800 превозни средства. Когато се случи инцидент, при нас се включва наблюдението и веднага се вижда каква е ситуацията“, каза той.

По думите на Иво Василев от Столичния електротранспорт шофьорът е реагирал правилно в ситуацията. Днес той е освободен от работа. Той е сравнително нов шофьор – от година и половина, няма никакви нарушения, не е имал други инциденти. Той е стресиран от случилото се и днес му е даден почивен ден, каза Пеков.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни