Connect with us

Свят

На Острова готови за масова реимунизация с трета доза

Публикувана

на

УчеУчените във Великобритания разрешиха поставянето на трета бустерна ваксина на хората от рискови групи 5 месеца след втората игла, предаде БГНЕС. Според указанията на Агенцията за здравна безопасност (UKHSA) за всички останали британци важи правилото за поне 6 месеца разлика за реимунизиране.

Последните проучвания на Острова показват, че при ваксинираните с две дози „Астра Зенека“ предпазването от заразяване с Ковид-19 спада на 65% след 3 месеца и на 45 % след 6 месеца. При „Пфайзер“ ваксините числата са съответно 90% и 65%. По-оптимистични са цифрите при вероятността за хоспитализация. „Астра Зенека“ предпазва от влизане в болница 95% от ваксинираните и този процент намалява до 75% след 6 месеца. При „Пфайзер“ от 99% в началото спадът е до 90%. Изследванията сочат, че при поставяне на бустерна доза от същата ваксина, защитата от симптомно протичане на болестта се връща близо до първоначалните нива – 95.6%.

Според данните на Националната статистика (Office for National Statistics) от началото на 2021г. починалите неваксинирани са 32 пъти повече от починалите ваксинирани.

Във Великобритания кампанията за поставянето на третата ваксина започна успоредно с ваксинирането на децата от 12 до 15 години, което става с разрешение от родител или настойник. Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид призова възрастните и уязвимите да си поставят трета доза ваксина възможно най-скоро, за да се избегне локдаун по Коледа. „Хората трябва да получават бустер ваксина в рамките на общонационалната мисия за избягване на въвеждане на ограничения за коледния период“, изтъкна Саджид Джавид. До момента почти 10 милиона британци са с три дози ваксина(бустерна), което по думите на здравния министър е „феноменално постижение“.

Коментарите на министъра идват в момент, когато националното здравеопазване се подготвя да призове още 3 милиона за трета доза през тази седмица. Бустер ваксини са на разположение за всички, които са над 50 години, за здравните работници на първа линия и служителите в домовете за социални грижи, както и за всички над 16 години, които имат сериозни здравословни проблеми. БГНЕС припомня, че на 19 юли 2021 правителството на Борис Джонсън отмени и последните рестриктивни мерки в страната.

– Русия се върна днес към нормалния живот след една седмица неработни дни за цялата страна, обявени от властите в опит да ограничат разпространението на коронавируса. В Москва и повечето руски градове бяха затворени кафетата и ресторантите, спортните центрове, салоните за красота и магазините за стоки не от първа необходимост.

Повечето руски региони решиха да не продължават тези мерки и само 5 от общо 85 ги оставиха в сила за още около седмица. В събота обаче Русия съобщи за нов денонощен максимум инфектирани – 41 335. В четвъртък, в разгара на неработната седмица, бе отбелязана и максимална смъртност сред болните – 1195 души. Днес властите информират за 39 400 нови случая и още 1190 починали през последните 24 часа. До момента Русия е регистрирала официално общо 8 834 495 случая на КОВИД-19 и 248 000 жертви на вируса.

Русия разполага с няколко ваксини собствена разработка, но според официалната статистика са имунизирани изцяло едва 34 процента от 144-милионното население на страната.

Какъв е ефектът от пълното затваряне ще стане известно след около две седмици, заяви кметът на Москва Сергей Собянин и добави, че все пак се наблюдава известно стабилизиране на ситуацията с разпространението на коронавируса.

От днес на територията на цялата страна се въвежда нова стандартизирана форма на електронния сертификат, която трябва до затрудни фалшифицирането му.

Режимът на изолация за неваксинираните хора над 60-годишна възраст и хронично болните остава в сила до 25 февруари. Дотогава една трета от персонала на фирмите трябва да работи от вкъщи.

Процентът на заразяване с коронавирус в Германия се повиши до най-високото си ниво от началото на пандемията, показаха данните на службите за обществено здравеопазване в понеделник и лекарите предупредиха, че ще трябва да отложат планираните операции през следващите седмици, за да се справят с настоящата вълна на пандемията, съобщават световните агенции.
Седемдневният процент на заболеваемост – броят на хората на 100 000, заразени през последната седмица – нарасна до 201,1, по-високо от предишния рекорд от 197,6 през декември миналата година, показаха данните от института „Робeрт Кох“ в понеделник.
Броят на потвърдените случаи на коронавирус нарасна до 4 782 546. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 33 до общо 96 558. Премиерът на щата Бавария Маркус Зьодер призова за по-решителни действия с оглед на новия пик на заболеваемостта. Трябва да се направи повече „от малко задължително тестване в домовете за стари хора“, каза той пред радио Deutschlandfunk. Зьодер призова отново да се предлагат безплатни тестове, да се активират отново центровете за ваксинация и провинциите и федералното правителство да координират своите стратегии. Германия премахна безплатното тестване, за да стимулира хората да си поставят ваксини. Кристиан Караянидис, научен директор в асоциацията DIVI за интензивна и спешна медицина, каза, че очакваното увеличение на случаите на коронавирус през следващите седмици означава, че някои планови операции ще трябва да бъдат отложени.

Трите германски партии, които работят за споразумение за коалиционно правителство до началото на декември, ще представят предложения за борба с четвъртата вълна от пандемията от COVID-19 в страната днес, съобщи Die Welt.

Планът включва повторно въвеждане на безплатни тестове.ните във Великобритания разрешиха поставянето на трета бустерна ваксина на хората от рискови групи 5 месеца след втората игла. Според указанията на Агенцията за здравна безопасност (UKHSA) за всички останали британци важи правилото за поне 6 месеца разлика за реимунизиране.

Последните проучвания на Острова показват, че при ваксинираните с две дози „Астра Зенека“ предпазването от заразяване с Ковид-19 спада на 65% след 3 месеца и на 45 % след 6 месеца. При „Пфайзер“ ваксините числата са съответно 90% и 65%. По-оптимистични са цифрите при вероятността за хоспитализация. „Астра Зенека“ предпазва от влизане в болница 95% от ваксинираните и този процент намалява до 75% след 6 месеца. При „Пфайзер“ от 99% в началото спадът е до 90%. Изследванията сочат, че при поставяне на бустерна доза от същата ваксина, защитата от симптомно протичане на болестта се връща близо до първоначалните нива – 95.6%.

Според данните на Националната статистика (Office for National Statistics) от началото на 2021г. починалите неваксинирани са 32 пъти повече от починалите ваксинирани.

Във Великобритания кампанията за поставянето на третата ваксина започна успоредно с ваксинирането на децата от 12 до 15 години, което става с разрешение от родител или настойник. Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид призова възрастните и уязвимите да си поставят трета доза ваксина възможно най-скоро, за да се избегне локдаун по Коледа. „Хората трябва да получават бустер ваксина в рамките на общонационалната мисия за избягване на въвеждане на ограничения за коледния период“, изтъкна Саджид Джавид. До момента почти 10 милиона британци са с три дози ваксина(бустерна), което по думите на здравния министър е „феноменално постижение“.

Коментарите на министъра идват в момент, когато националното здравеопазване се подготвя да призове още 3 милиона за трета доза през тази седмица. Бустер ваксини са на разположение за всички, които са над 50 години, за здравните работници на първа линия и служителите в домовете за социални грижи, както и за всички над 16 години, които имат сериозни здравословни проблеми. БГНЕС припомня, че на 19 юли 2021 правителството на Борис Джонсън отмени и последните рестриктивни мерки в страната.

– Русия се върна днес към нормалния живот след една седмица неработни дни за цялата страна, обявени от властите в опит да ограничат разпространението на коронавируса. В Москва и повечето руски градове бяха затворени кафетата и ресторантите, спортните центрове, салоните за красота и магазините за стоки не от първа необходимост.

Повечето руски региони решиха да не продължават тези мерки и само 5 от общо 85 ги оставиха в сила за още около седмица. В събота обаче Русия съобщи за нов денонощен максимум инфектирани – 41 335. В четвъртък, в разгара на неработната седмица, бе отбелязана и максимална смъртност сред болните – 1195 души. Днес властите информират за 39 400 нови случая и още 1190 починали през последните 24 часа. До момента Русия е регистрирала официално общо 8 834 495 случая на КОВИД-19 и 248 000 жертви на вируса.

Русия разполага с няколко ваксини собствена разработка, но според официалната статистика са имунизирани изцяло едва 34 процента от 144-милионното население на страната.

Какъв е ефектът от пълното затваряне ще стане известно след около две седмици, заяви кметът на Москва Сергей Собянин и добави, че все пак се наблюдава известно стабилизиране на ситуацията с разпространението на коронавируса.

От днес на територията на цялата страна се въвежда нова стандартизирана форма на електронния сертификат, която трябва до затрудни фалшифицирането му.

Режимът на изолация за неваксинираните хора над 60-годишна възраст и хронично болните остава в сила до 25 февруари. Дотогава една трета от персонала на фирмите трябва да работи от вкъщи.

Процентът на заразяване с коронавирус в Германия се повиши до най-високото си ниво от началото на пандемията, показаха данните на службите за обществено здравеопазване в понеделник и лекарите предупредиха, че ще трябва да отложат планираните операции през следващите седмици, за да се справят с настоящата вълна на пандемията, съобщават световните агенции.
Седемдневният процент на заболеваемост – броят на хората на 100 000, заразени през последната седмица – нарасна до 201,1, по-високо от предишния рекорд от 197,6 през декември миналата година, показаха данните от института „Робeрт Кох“ в понеделник.
Броят на потвърдените случаи на коронавирус нарасна до 4 782 546. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 33 до общо 96 558. Премиерът на щата Бавария Маркус Зьодер призова за по-решителни действия с оглед на новия пик на заболеваемостта. Трябва да се направи повече „от малко задължително тестване в домовете за стари хора“, каза той пред радио Deutschlandfunk. Зьодер призова отново да се предлагат безплатни тестове, да се активират отново центровете за ваксинация и провинциите и федералното правителство да координират своите стратегии. Германия премахна безплатното тестване, за да стимулира хората да си поставят ваксини. Кристиан Караянидис, научен директор в асоциацията DIVI за интензивна и спешна медицина, каза, че очакваното увеличение на случаите на коронавирус през следващите седмици означава, че някои планови операции ще трябва да бъдат отложени.

Трите германски партии, които работят за споразумение за коалиционно правителство до началото на декември, ще представят предложения за борба с четвъртата вълна от пандемията от COVID-19 в страната днес, съобщи  Die Welt.

Планът включва повторно въвеждане на безплатни тестове.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

декември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement