Connect with us

COVID-19

На Острова жертвите на COVID 19 надхвърлиха 50 хиляди, Испания въвежда отрицателен PCR тест за влизане

Публикувана

на

Великобритания стана първата европейска държава, в която жертвите на Covid-19 надхвърлиха 50 хиляди. Данните за последното денонощие показват нови 595 жертви, с което общият брой достигна 50 365 души. По брой на жертви в света Великобритания е само след Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико.

Данните на правителството се отнасят само за починалите в рамките на 28 дни от даване на положителна проба за коронавирус. Бройката обаче е по-висока, ако в това число влизат всички, в чиито смъртни актове се споменава Covid-19.

Преди седмица правителството наложи пълна карантина в Англия за втори път тази година. Тя трябва да приключи на 2 декември. Останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – следват своя политика в борбата с пандемията.

От 23 ноември Испания ще изисква отрицателни PCR тестове за пътници, пристигащи от рискови страни, съобщи БНР. Те трябва да бъдат направени най-много 72 часа преди пътуването, а документът да бъде преведен на английски или испански език. Това изискване за желаещите да влязат на испанска територия, ще бъде включено към вече съществуващите – QR код, измерване на температурата и визуален контрол.

PCR тестът ще се изисква не само на летищата, а и на пристанищата и сухопътните граници, обяви министърът на здравеопазването Салвадор Ила. Съществува и вариант пътниците да се подложат на тест за антиген на летището, но ако е положителен, няма да имат право да влязат в страната.

Според испанските власти за рискови страни се считат тези, които в Европа надхвърлят праговете, установени от страните членки на Европейския съюз преди месец, а именно повече от 150 случая на 100 000 жители и степен на положителност над 4%.

Според картата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията за степента на заразяване в европейските държави всички страни в Европа са в червено с изключение на Норвегия и Финландия и някои гръцки региони.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Advertisement