Connect with us

България

Ицо Хазарта: Получих предложение за изпълнителната власт, но отказах. Нямам опит

Публикувана

на

“Повечето от приятелите ми знаят истинската цена, която ще трябва да платя, но ме подкрепят. Имаше колебания дали да приема да вляза в политиката, но си дадох сметка, че ако откажа ще съжалявам цял живот. След като приех отново това ще се случи, така че всичко ще е наред”, каза пред Нова Ицо Хазарта след първия си концерт като депутат.

Христо Петров обясни, че поставя образованието на първо място сред приоритетите си. “Нищо друго няма значение и всички преговори и мисли относно правосъдие, енергетика и други сектори са напълно безсмислени ако не осъзнаем, че трябва да инвестираме най-много и на първо място в образованието”.

Той сподели, че е имал предложения да стане част от изпълнителната власт, но познава възможностите си и не мисли, че би бил полезен на такава позиция в момента. “Не бих станал министър на културата, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините би ми помогнало да съм полезен в тази сфера,” каза Петров.

Рапърът описа чувството да бъде депутат като особено. “В този стол седях два часа и малко преждевременно описвам чувството,” каза той. “Голяма отговорност е, защото хората, които гласуват за теб ти казват “искаме ти да ни представляваш”.

Впечатлението му от първия работен ден на 47-то Народно събрание е фокусирано върху поведението на една парламентарна група.

Той не скри, че очаква хората да променят отношението си към него и е готов да плати тази цена.

Хазарта допълни, че ДПС има депутат, който всъщност е охранител.

„Когато г-н (Делян) Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тях (депутатите) става, той също отива отново с него. И това е депутат с депутатска заплата, който е сложен на избираемо място, ще взема заплата, ще приема закони, а всъщност е охранител. Разкажете това на някой германец, на някой французин. Искам да видя изражението им, когато им разкажете това“, коментира Хазарта, но не назова име.

Според него по-голямата част от депутатите „се справят със задачата да съставят едно изречение“.

“Докато президентът изнасяше своята реч те си приказваха, говореха по телефона, а един даже търсеше нещо в носа си. Народните представители си представяш, че са на някакво високо ниво и няма как да очакваш, че когато то е такова, тези надолу ще са по-различни.”

“Странно е, че човек като мен, известен с песни, с цинизми, да знае, че това е президентът – дали го харесваш или не няма значение, има някакво ниво на уважение, което трябва да покажеш,” каза Петров.

На въпрос защо е приел поканата на Кирил Петков и Асен Василев, Христо Петров отговаря, че досега не е виждал такива хора в политиката. “Вярвам им, смятам, че са способни да направят големи промени, казва той. За изборната си победа над Бойко Борисов и Корнелия Нинова той казва, че му е станало “много готино”. “Не мога да го скрия, но истинското удоволствие ще дойде ако успея да свърша нещо полезно.”

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни