Connect with us

COVID-19

Доц. Мангъров вече е началник на клиника за лечение на COVID 19 (Видео)

Публикувана

на

Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров от вчера е началник на клиниката в Инфекциозна болница, в която се лекуват болните от коронавирус в болницата, каза днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той е говорил вчера с него и лично го е помолил да се включи. „Отговорността за лечението на тези пациенти ще е негово. Рамо до рамо с другите лекари. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и личните предпазни средства, за което проф. д-р Червенякова ще направи необходимите административни указания“, допълни министърът.

Доц. Мангъров е сред основните критици на носенето на маски и ограничителните мерки, налагани от правителството. Мангъров е подал молба доброволно е пожелал да бъде включен сред медиците на първа линия, тъй като в детското отделение в момента няма много работа, каза директорът на болницата д-р Татяна Червенякова.

 

Няма недостиг на легла в големите лечебни заведения в София, каза министърът. Вече има ДКЦ-та, които са открити кабинети за преглед за коронавирус. Проф. Ангелов поясни, че след преструктурирането ще се открият до 50% допълнителни места, за което е осигурен и финансов ресурс. Министърът подчерта, че резултатите от тестовете в България излизат в разумни срокове.

 Продължават да се разкриват и нови легла, поясни министър Aнгелов. „Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, така че да покрият не по-малко от 50% за COVID лечение. Затова те ще получат и допълнително финансиране“, обясни министърът.

Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената към момента мярка за дистанционно обучение. Обсъждат е варианти директорите, съобразно обстановката в училищата, да правят предложения към просветния министър за преминаване към обучение в електронна среда. „Висшите училища ще продължат да обучават студентите дистанционно с изключение на тези дисциплини, в които това е невъзможно например медицина“, поясни проф. Ангелов.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Advertisement