Connect with us

България

Честит празник на българските медици!

Публикувана

на

По инициатива на Българския лекарски съюз днес – 7 април – Световният ден на здравето, в 12 часа медиците от болниците и спешните центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с Covid-19.

Тази година Световният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от Covid-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с коварната болест.

По данни на БЛС, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварното заболяване и достойнство изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки и пред Паметника на медицинските чинове, разположен в градинката пред ВМА.

„На здравните работници: БЛАГОДАРЯ!“. Това се казва в поздравителния адрес на началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник!

„Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година – година на тежки изпитания, изпълнена с много лишения, но и с много поуки.

Затова казвам огромно „Благодаря!“! Благодаря за Вашата титанична работа. Благодаря за издръжливостта и лоялността към професията. Благодаря за всеотдайността, духовната щедрост, за смелото и безкористно изпълнение на професионалния дълг. Да спасяваш животи означава да бъдеш предопределен от съдбата. Желая ви да сте здрави, все така задружни и да дарявате надежда.“, се казва още в поздравителния адрес. В него се изтъква още, че  борейки се с COVID-19, всички здравни работници са демонстрирали истински чудеса на професионализма. Подчерта ва се и факта, че коварната болест не е пощади част от медиците – над 120 лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки  са загубили живота си, спасявайки други. „Дълбок поклон!“, пише още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement