Connect with us

България

С благодарност към всички наши медици….

Публикувана

на

Мислите на българите и всички хора по света ще бъдат с медиците от всички страни.  Положилите пред Хипократ клетва имат абсолютните основания за празник. Поне днес – в Световния ден на здравето!

Както има много лекари с морал, с качества и с всеотдайност към професията, така има и много благодарни пациенти. И винаги ще ги има – от големия град до най-затънтеното малко селце, в което Докторът се появява в уречен ден, но е най-чаканият и желан човек от всички. Човекът, когото можем да събудим през нощта, да повикаме, без значение дали е събота или неделя, човекът, който така добре ни познава, че може да ни изконсултира и по телефона, когато става дума за нещо по-дребно.

7 април – Световния ден на здравето.  От 1964 г. тази дата започва да се отбелязва и у нас като деня на здравния работник.

Сто и осемдесет са страните членки на СЗО, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

180 са страните членки на СЗО, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

България също е член на Световната здравна организация от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания и превенцията на смъртността поради тютюнопушене.

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2022
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement