Connect with us

COVID-19

Владимир Каролев на съд с две обвинения за разходката в Банско

Публикувана

на

Владимир Каролев отива на съд с две обвинения за разходката до Разлог по време на извънредното положение и блокадата на Банско. Обвинителният акт срещу бившия столичен общински съветник е внесен в съда, съобщиха от прокуратурата.

Той ще отговаря освен за нарушаване на правилата и за подбуждане на обществото към извършване на престъпление.

Ето поясненията на прокуратурата: „Владимир Каролев ще отговаря за това, че на 22.03.2020 г. предприел пътуване от София към Разлог, по време на пандемия и извънредно положение, свързани със смъртни случаи, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Пътуването не било неотложно -съгласно заповед на министъра на здравеопазването по това време през КПП-тата се пропускат хора само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес.

Едновременно с това Каролев явно подбуждал обществото към извършване на престъпление, като публикувал в страница в социална мрежа информация за това как избрал от къде да напусне София, начина на преминаване през КПП и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки.

На 23.03.2020г. в публикация в социална мрежа Каролев описателно посочил разходките между Разлог и Банско и указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на здравеопазването, пише още в съобщението на прокуратурата.

По случая било образувано досъдебно производство, като спрямо Каролев е взета мярка за неотклонение парична гаранция“ в размер на 50 000 лева. Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.“

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни