Connect with us

България

Залятата с киселина Мария Бонева: Отговорност и от съдийката, пуснала насилника от Стара Загора

Публикувана

на

Съдийката, пуснала на свобода насилника, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож в Стара Загора, също трябва да бъде подведена под отговорност. 

Това мнение изрази Мария Бонева, която преди 21 години бе залята с киселина. Ние нямаме гаранции, че момичето с 400 шева ще се възстанови психически, коментира Бонева по бТВ. Аз не се притеснявам от моите белези и ако някой трябва да се притеснява, това са хората, които ги причиняват, и тези, които с лека ръка разрешават да има леки присъди, каза още тя.

„Щастлива съм от новината, че е задържан и това показва, че има силно гражданско общество. Точно сега, когато е задържан, не трябва да спрем. Вълната в социалните мрежи трябва да продължи. Трябва да се вземат спешни мерки и този човек да получи своята присъда“, каза още Бонева.

Лека телесна повреда е, когато няма застрашаващи живота обстоятелства. Но никой не говори за психологичния момент. 21 години след моето заливане с киселина аз все още имам достатъчно много белези и се налага на моите внуци да обяснявам защо ги имам. Ако това за господата експерти е „лека телесна повреда“, аз мога категорично да кажа, че това не е така, заяви Бонева. Аз не се притеснявам от моите белези и ако някой трябва да се притеснява, това са хората, които ги причиняват, и тези, които с лека ръка разрешават да има леки присъди, каза още тя.

„Щастлива съм от новината, че е задържан и това показва, че има силно гражданско общество. Точно сега, когато е задържан, не трябва да спрем. Вълната в социалните мрежи трябва да продължи. Трябва да се вземат спешни мерки и този човек да получи своята присъда“, каза още Бонева.

Лека телесна повреда е, когато няма застрашаващи живота обстоятелства. Но никой не говори за психологичния момент. 21 години след моето заливане с киселина аз все още имам достатъчно много белези и се налага на моите внуци да обяснявам защо ги имам. Ако това за господата експерти е „лека телесна повреда“, аз мога категорично да кажа, че това не е така, заяви Бонева.

Междувременно отново задържаха насилника, обезобразил момичето в Стара Загора.

Георги Николаев, който наряза с макетно ножче на 400 места младо момиче в Стара Загора, е задържан отнова рано тази сутрин, съобщи БНТ. Той работи като охрана в известно заведение в града.

Престъплението е от 26 юни, първоначално районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода, след като телесната повреда е преквалифицирана – от средна на лека.

Днес от Районна прокуратура – Стара Загора обявиха, че 26-годишният Г.Г. е бил задържан за 72 часа след укриване, около 7,30 часа сутринта на входа на града, като е пътувал в автомобил. Предявени са му обвинения за това, „че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение“.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“.  Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г.

Утре в града е организирано шествие в подкрепа на малтретираното 18-годишно момиче от 18.00 часа.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни