Connect with us

България

Откриха съдийка мъртва в дома й

Публикувана

на

Съдия  от Районния съд в Пазарджик, е била открита мъртва вчера. От МВР потвърждават, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат.

По неофициална информация Попова сама е посегнала на живота си. Назначено е съдебно производство, което да изясни причините за трагедията.

През 2015 г. Попова бе осъдена на 2 години пробация, след като бе заловена да шофира с 5,02 промила алкохол в кръвта. Пробацията й бе две години задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период. Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Щетите и по двата автомобила са незначителни, но при удара съдийката е изпаднала в кома и е получила нараняване на главата.

По време на инцидента Майа Попова беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. От ВСС не предприеха дисциплинарни действия срещу нея тогава.

„Нямам никакъв спомен от катастрофата. Отивах на работа. Изпаднала съм в безсъзнание в колата. Не съм употребявала алкохол“, заяви тогава зам.-председателят на Районния съд в Пазарджик Майа Попова.

Съдия Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик – Тодор Попов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни