Connect with us

Бизнес

Vivacom с нов собственик

Публикувана

на

Телекомуникационният и медиен оператор United Group е новият собственик на Vivacom. Преговорите между двете компании са приключили успешно, като в официалното съобщение за това не се споменава стойността на сделката.

Според неофициална информация, цитирана от Reuters и Financial Times, става дума за около 1,2 милиарда евро. Придобиването на Vivacom ще е финансирано чрез комбинация между собствени средства на UnitedGroup и нов заем.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2020 г. след като бъдат получени необходимите регулаторни одобрения, съобщава money.bg.

В момента UnitedGroup развива дейност в 6 държави в Югоизточна Европа. Според официалното съобщение придобиването на Vivacom ще „ускори растежа на UnitedGroup, ще разшири географското й присъствие и ще затвърди позицията на компанията като лидер в телеком индустрията“ в региона. Hacĸopo UnіtеdGrоuр пpидoби и xъpвaтcĸия тeлeĸoм Теlе2 cpeщy 220 милиoнa евро.

Спас Русев, който е председател на Надзорния съвет на Vivacom и най-голям едноличен акционер в него, е цитиран в съобщението, като посочва, че сделката е „голям успех и огромна възможност“ за българския оператор.

Смяната на собствеността нa Vivacom ще е шеста от 2004 г., когато компанията беше приватизирана.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *