Connect with us

Топ тема на деня

Васил Терзиев: Петър Младенов е далечен братовчед на дядо ми

Публикувана

на

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев заяви, че дългогодишният министър на външните работи по времето на Тодор Живков Петър Младенов е далечен братовчед на дядо му.

Тази седмица БГНЕС написа, че кандидатът за кмет, издигнат от „Обединени за София“, Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов. В събота в интервю за Нова телевизия той каза:

„Никога не съм виждал този човек в живота ми. Нито веднъж, не съм му племенник. Имам само една леля, която живее в Германия – сестрата на баща ми. Единствено тя ми е леля и аз съм неин племенник. Петър Младенов е далечен братовчед на дядо ми. Братовчед някакъв на дядо ми, но дотам.“

Терзиев заяви, че има много обследвана родова история по майчина линия и че ще я публикува за тези, които се интересуват. Родословното дърво проследява историята на семейството му до началото на 19 век. „Родоначалникът се казва Герго Казака“, каза Терзиев.

Попитан дали се притеснява от връзките на семейството му с „Държавна сигурност“ Терзиев отговори отрицателно:

„Няма как да се притеснявам. Аз вярвам, че човек трябва да носи отговорност за собствените си дела. Аз знам как съм постигнал успеха си. Не са ми изкарвали дядовци и бащи оценките в училище, не са ходили те вместо мен на работа, не са работили те по 16 часа по 7 дни в седмицата.“

Терзиев каза, че е приел всички грешки и уроци в житейския си път. Според него това да носиш отговорност за действията на друг човек е практика от отминал режим, към който не би искал да се връщаме.

Васил Терзиев е категоричен, че не се „отрича“ от роднините си. „Това е една тема, която беше подета, тя не е точна. Никога не съм се отричал и няма и да го направя“, каза той.

Очаква на втори тур да се изправи срещу Хекимян или Григорова

Кандидатът за кмет на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ очаква, че на местния вот ще отиде на втори тур, където ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян или на БСП – Ваня Григорова.

Попитан дали се цели някой ден да заеме премиерския пост, Терзиев отговори, че амбициите му се изчерпват с успешен 4-годишен маднат, в който да покаже, че София може да се управлява различно. „Неколкократно съм заявявал, че е най-важно на 29 октомври да постигнем убедителен резултат“, каза той.

Смяната на имената на улици не му е приоритет

На въпрос дали би сменил имена на дадени софийски улици Васил Терзиев каза, че не би бягал от това. Той е на мнение, че има по-удачни имена за някои улици, но въпреки това подчерта, че този казус не е най-големият проблем на София. Според Терзиев най-наложително е да се решат проблемите, свързани с чистотата на въздуха и на самия град, с опазването на зелените площи, дигитализацията на общината и трудното паркиране.

Борисов е „минало“, а Христо Иванов – „мъдър“

Помолен да каже с по една дума асоциацията си за политическите лидери Терзиев определи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като „минало„, съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков като „биткаджия” и Асен Василев като „финанси”, лидерът на БСП Корнелия Нинова като „Бузлуджа„, и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов като „мъдър” и Атанас Атанасов „анти-Русия“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни