Connect with us

България

Стефан и Марин Димитрови са се срещали многократно с Бойко Рашков в МВР

Публикувана

на

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците, предава БНТ.

Станислав Балабанов от ИТН показа писмото от МВР до комисията, в което се посочва кога Марин и Стефан Димитрови, шефката на митниците Петя Банкова, както и Никола Николов – Паскал са посещавали вътрешното министерство по времето, когато Бойко Рашков е бил министър.

„В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков)“, заяви Балабанов и предостави следната информация:

 • 28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

 • 28 септември;

 • 22 март 2022 г.;

 • 30 март 2022 г.

 • Петя Банкова – 19 декември 2 часа среща с Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков)

 • Живко Коцев не е декларирал че е получил часовник като подарък.“

„Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев, като част от системата на МВР, е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал“, допълни още Балабанов.

Константин Бачийски от ПП-ДБ коментира, че Рашков познава тези хора, защото те са били сигналоподатели срещу Бойко Борисов. „Не знам къде сте чул, че не ги познава“, обърна се Бачийски към Балабанов.

„Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не съм бил свидетел. Не защото не е имало контрабанда, корупция… Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема“, каза от своя стана Йордан Цонев от ДПС.

Според Рая Назарян от ГЕРБ може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал…

„Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение“, отбеляза Назарян.

„МВР е превърнато в хан и няма контрол. Вие в момента основателно от сглобката се нахвърляте един върху друг, но тези хора сте ги избирали общо. Като бяхте в сглобката всичко беше наред, сега се разпадна тази работа“, добави и Румен Гечев от БСП.

Георги Димов, директор на Агенция „Митници“: „Агенция „Митници“ не е само контрабанда, не е само цигари, „Агенция „Митници“ е 14 млрд. под формата на данъци и акцизи. Заварих уплашени хора, които гледаха в земята. Разпоредил съм проверка на определени лица. Приоритет са приходите, работата по граничните пунктове. Възможна е проверка за всички смени, извършени от предишното ръководство, наказания или липса на такива. При излизане на резултатите, ще видим ще можем ли да ви ги предоставим заради митническата тайна.“

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни