Connect with us

България

Служебният кабинет уволни всички областни управители

Публикувана

на

Служебният кабинет се събра на първо заседание. Премиерът Гълъб Донев заяви, че от създадения кризисен щаб в енергетиката, очаква реални действия с конкретни резултати. Ще се изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да може да обезпечат газовите доставки.

След края на заседанието стана ясно, че са освободени всички досегашни областни управители, а вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев ще отговаря за предсрочните избори на 2 октомври.

 

Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите, ще изготви план за финансовото обезпечаване на „Булгаргаз“, за да бъде дружеството в състояние да обезпечи газовите доставки. Казано иначе – да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ.

Снощи на извънреден брифинг Донев обяви, че кабинетът прави кризисен щаб, който да работи по решаване на проблемите с природния газ.

В началото на днешното заседание премиерът заяви, че следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено отоплението ни до края на отоплителния сезон.

Гълъб Донев коментира призива на  „Продължаваме промяната“, които снощи след брифинга апелираха служебното правителство „да не всява страх у хората“ и напомниха, че „остават на разположение да окажат съдействие“:

„От кризисния щаб очаквам реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения. Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги.“

Донев каза още, че работата на служебния кабинет ще продължи и през почивните дни.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Advertisement

Facebook

Календар

ноември 2022
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Advertisement