Connect with us

България

Премиерът назначи първите 6 областни управители

Публикувана

на

Премиерът Николай Денков обяви първите шестима назначени областни управители от новото правителство.

Сред тях са двете ключови области – София-град и Пловдив – които ще бъдат ръководени съответно от Вяра Тодева и Илия Зюмбилев, както се очакваше.

Нови назначения има и в Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра.

Кой кой е сред новите областни управители?

  • София-град – Вяра Тодева – бивш и.д. областен управител между юни-август 2022 г., магистър по право и маркетинг и мениджмънт. Тодева има опит на управленски длъжности в различни администрации – от Агенцията по вписванията до Министерството на отбраната.
  • Пловдив – Илия Зюмбилев – председател на партия БЗНС, електроинженер по професия и доктор по материалознание. Според официалната му биография, той е специализирал в едно от най-престижните висши инженерни училища в света – университета ENSAM в Париж, Франция. Бил е хоноруван преподавател в пловдивския филиал на Техническия университет – София
  • Ловеч – Виктор Стойчев – бивш областен управител в кабинета „Петков“ между януари и август 2022 г. Бил е зам.-директор на местната дирекция на НАП в Ловеч, ръководил е и Областната ппощенска станция. Магистър е по икономика на индустрията.
  • Плевен – Виолета Иеремиева – отново кадър на кабинета „Петков“, била е зам.-областен управител на Плевен до август 2022. Завършила е „Българска филология“, посветила е близо 30 г. на решаването на проблемите на хората с увреждания.
  • Добрич – Йорданка Костадинова – бивш депутат от ПП в два парламента. Фармацевт по професия и образование, с магистратура по здравен мениджмънт, тя е работила 10 годин за немска фармацевтична компания.
  • Силистра – Минчо Йорданов – бивш зам.-областен управител от първия служебен кабинет на Стефан Янев до края на мандата на Кирил Петков. Йорданов е работил в системата на МВР и ДАНС, бил е и директор на основно училище.

Все още се очаква да бъдат попълнени всички останали 22 позиции на областни управители в страната.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни