Connect with us

Топ тема на деня

Сашо Дончев и Огнян Донев – издатели на българския „Форбс“

Публикувана

на

Списание „Форбс“ ще излиза отново в България, но с нов издател – „Българска бизнес медия“. Изпълнителен директор на компанията е Йордан Матеев, който беше главен редактор на бизнес-изданието до 2018 г.

Собственик на дружеството „Българска бизнес медия“ е „Фондация за насърчаване на предприемачеството“ (създадена през 2018 г.), в чието настоятелство влизат бизнесмените Огнян Донев (бивш председател на КРИБ, собственик на „Софарма“), Сашо Дончев (бивш председател на БСК, собственик на „Овергаз“) и Ивайло Пенчев („Уолтопия“).

С изключение на Пенчев, останалите двама членове на настоятелството имат опит в медийния бизнес. Донев беше съиздател на в. „Труд“ и „24 часа“, а по-късно – на онлайн-медията „Клуб З“. Сашо Дончев е дългогодишен издател на вестник „Сега“.

Новото списание „Форбс България“ ще излезе на пазара през септември 2019 г. През първата половина на 2020 г. ще се появи и негово издание онлайн.

Месечният тираж на „Форбс България“ ще е 14 000 броя.

„То ще бъде политически независимо и ще отговаря на високите професионални и етически стандарти, с които Forbes е известен. Съдържанието ще се фокусира върху най-силните теми на Forbes – класациите на най-богатите и властни хора по света, „30 под 30″, провокативни коментари, вдъхновяващи бизнес истории за успешни, влиятелни, променящи и иновативни предприемачи, инвеститори и топ мендиджъри. Над 70% от съдържанието ще бъде локално“, се казва в съобщението на американската медия.

Йордан Матеев коментира, че ще бъде „голяма отговорност да превърне „Форбс България“ не само в луксозно списание с висококачествено бизнес съдържание, но и в институция за предприемачите“.

„Искаме да участваме в процеса по трансформирането на България в новото икономическо чудо и да помогнем на българската икономика да стане част от развития свят“.

„Forbes подкрепя предприемаческия успех по целия свят, а нищо не обединява хората по света така, както възможностите. Очакваме да работим в близко сътрудничество с „Българска бизнес медия“ и да внесем своята емблематична журналистика в пазар, който насърчава предприемачеството и иновациите“, казва Питър Хънг от Forbes.

До спирането на последния брой на списанието в България през 2018 г. местният партньор на Forbes беше издателството „Атика Медия“.

 vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни