Connect with us

България

Огнян Донев осъди прокуратурата, обезщетението -72 000лв.

Публикувана

на

Водещият акционер в „Софарма“ и издател на „Клуб Z“ Огнян Донев осъди прокуратурата заради разследването за пране на пари, по което беше обвиняем от 2011 до 2013 г. Присъденото обезщетения за поддържане на незаконно обвинение е 72 000 лева. Това е адвокатският хонорар, който той е платил, за да бъде защитаван по образувано досъдебно производство, по което е привлечен като обвиняем за пране на пари, съобщава „Капитал“.

Става дума за делото, с което прокуратурата се намеси в сделката за „Труд“ и „24 часа“. По него Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени в пране на пари от документна измама – акционерно споразумение, с което се разпределят дяловете в двете издания.

Разследването се водеше от бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров, известен като Петьо Еврото. По него наблюдаващ прокурор е бил и кандидатът за главен прокурор Иван Гешев, но след като отказва да обвини Донев и Павлов, той е сменен с друг обвинител, пише „Капитал“ Обвиненията станаха причина да бъдат блокирани дяловете на двамата издатели и така те нямаше как да ги продадат.

В крайна сметка разследването е прекратено през 2013 г., а постановлението е потвърдено от съда. Огнян Донев в момента е подсъдим по обвинение за укриване на данъци, а разследването датира отново отново от 2011 година. Делото завърши с оправдателна присъда на първа инстанция.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни