Connect with us

България

Ричард Гиър прекъсна почивката си в Италия и се качи на кораб с бежанци /снимки/

Публикувана

на

Най-сексапилният мъж на XX век, както го определи списание „Тайм“ през 1999, за пореден път доказа, че изобщо не се вписва в клишето за повърхностна знаменитост. Актьорът от „Хубава жена“ прекъсна почивката си в Тоскана, след като научи от новините, че италианското правителство е приело закон, според който може да глоби до 1 милион евро всеки кораб, който докара нелегални мигранти в Италия.

Ричард Гиър научил за кораб, който е блокиран в международни води близо до остров Лампедуза, след като Италия и Малта затвориха пристанищата си за него. Холивудският актьор веднага се свързал с испанската благотворителна организация „Open Arms“ и попитал може ли да помогне по някакъв начин.

Чичард Гиър

Актьорът се качи на борда на кораба „Open Arms“, за да донесе провизии и да разговаря с над 100 човека, блокирани на борда. Повечето от тях са избягали от Либия на спасителни лодки и са били намерени в морето от кораба на „Open Arms“. Сред тях има и баща с бебе. Самият Ричард Гиър стана баща по-рано тази година.

От борда на кораба „Open Arms“ Гиър се обърна към вицепремиера на Италия и министър на вътрешните работи Матео Салвини и го призова да не демонизира хората, които търсят спасение: „Те са хора, които са преживели ужасяващи истории, страдали са много, наричат ги мигранти, но всъщност са бежанци които се нуждаят от помощ.“

Матео Салвини

Той не се трогна от призивите на Ричард Гиър и планира да продължи с антиимигрантската си политика: Благодарни сме на този щедър милионер, че се е загрижил за мигрантите на борда на „Open Arms“. Той може да ги вземе всички с частния си самолет, за да ги заведе в Холивуд и да ги издържа в именията си. Благодарим ти, Ричард!“

Ричард Гиър

Ричард Гиър се занимава с благотворителна дейност от много години. Той е един от най-известните застъпници за свободата на Тибет и по тази причина му е забранено да стъпва в Китай. Освен това участва в много благотворителни инициативи за борбата срещу СПИН в Индия и други азиатски държави.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *