Connect with us

България

Президентът: Гласувайте за стабилно и легитимно правителство

Публикувана

на

Президентът Румен Радев призова българските граждани да гласуват на парламентарните избори на 11 юли, за да може да се стигне до „стабилно и легитимно правителство“.

„Да гласуваме за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото. Силно се надявам, че партиите ще подходят много по-конструктивно, по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите. Най-важното днес е българите масово да гласуват. Това не е само мярката да преодолеем всички опити за преиначаване на нашия глас, а начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да го направим с нашия глас, затова призовавам всички сънародници – излезте и гласувайте. Високата избирателна активност се надявам да доведе до енергично, легитимно правителство“, каза той, след като упражни правото си на глас.

„Няма проблем с машините, няма опашки, гласува се лесно, бързо и удобно. Искам да поздравя ЦИК и изборната администрация за организацията на изборния ден. Трябва да се справим с най-уродливото явление за българската демокрация – купения и контролиран вот“, добави Радев.

Той очаква „започнатите промени към по-добро да бъдат необратими“ и отбеляза, че е рано да гадаем дали някои от членовете на служебния кабинет ще участват и в евентуално редовно правителство.

На въпрос дали е гласувал за същата формация като на 4 април, президентът отговори шеговито: „Не си спомням“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement