Connect with us

Българският Ал Капоне

Премиерът отказа „подаръка“ от Божков, акциите на „Левски“ джиросани още на 8 май

Публикувана

на

Нова куриозна и изненадваща ситуация се разиграва около Левски, след като журналистът Сашо Диков се появи пред Министерски съвет, за да занесе акциите на клуба на премиера Бойко Борисов. Според съобщението на „Нове АД“, пакетът с дяловете трябваше да бъде предаден в 9 ч на новия собственик на клуба.

В 8 ч тази сутрин компанията разпространи, че акциите са джиросани на министър-председателя.

Диков се появи в уречения час и разказа за странното предложение : да бъде куриер и приносител на акциите на „Левски“

„Преди малко пред храма „Св. Александър Невски“ човек от „Нове АД“ ми ги даде и идвам тук – каза известният журналист. – Вчера ми се обади господин Васил Божков от Дубай и ме пита дали имам нещо против да съм в ролята на куриер.

Казах, че след като е така – ние сме патриоти, кой с каквото може да помогне – ще го направя.И сега чакам тук Борисов или някой от пресслужбата.“

Представител на Борисов се появи и обясни, че категорично няма как премиерът да вземе акциите, като подобно мнение изрази и спортният министър Красен Кралев. Диков в продължение на 30 минути очакваше отговор от Министерски съвет, но в крайна сметка получи отказ.Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен“, заяви пиарът на правителството Севдалина Арнаудова.

„За да има прехвърляне на акциите трябва да има гореизявление и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Това е опит за политизиране на ситуацията. Няма как премиерът да бъде собственик, на който и да е клуб“, каза спортният министър Красен Кралев. „Вината за несериозното отношение към „Левски“ не е на премиера Борисов. „Виждаме, че има желаещи да бъдат собственици (визира баскетболния треньор Константин Папазов), ако те не потвърдят желанието си, смятаме че е редно акциите да отидат в привържениците, които са заявявали многократно желанието си да вземат съдбата на „Левски“ в свои ръце“.

Според Кралев „феновете са показали, че са голяма сила и няма да допуснат клуба да изчечне“.

Междувременно от разпространеното съобщение от „Нове АД“ и приложените документи става ясно, че предишният собственик на Левски, от когото Васил Божков е взел акциите… е бившият играч Христо Йовов.

В момента той е в ръководството на Спортния тотализатор, който пък е спряган за евентуален спонсор на клуба.

Още по-любопитно е, че акциите са джиросани на премиера още с дата 8 май, което означава, че Божков не е имал никакво намерение да ги предоставя на Константин Папазов, както баскетболният треньр твърдеше  в последните дни.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

Advertisement