Connect with us

България

Последно: ВМРО ще се явят сами на изборите за ЕП, Джамбазки-водач

Публикувана

на

ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент през май. Това беше решено на среща на Националното ръководство на партията. Листата ще се води от настоящия евродепутат Ангел Джамбазки, а председател на предизборния щаб ще е Юлиан Ангелов, съобщиха от ВМРО.

„Структурите ни, а и широката общественост, вече номинираха за водач на листата си най–активния и одобряван от българите евродепутат, Ангел Джамбазки, който е и най-автентичният говорител на ценностите, които изповядваме“, се казва в съобщението на пресцентъра на партията.

Още по темата: ВМРО предлагат Петър Москов за евродепутат, от „Атака“ им предложили Мозер

На заседанието на Националния съвет на партията е била приета и Харта на патриотичните ценности „Друга Европа е възможна“ като основополагащ документ за явяване на изборите за Европейски парламент.

Патриотите от ВМРО, многократно инициирахме разговори с нашите коалиционни партньори, без нито едно предварително условие, предложихме прозрачни процедури за избор на водач на листата, така че това да бъде човек максимално полезен за коалицията. Ние продължаваме да бъдем сигурни и няма да се откажем от нашето предложение това да е човек, избран с вътрешни избори в коалицията. Предлагаме това да са избори, които да се проведат на 07 април 2019г., навсякъде, където има клубове и организации на поне една от трите формации, като членове на изборните комисии да бъдат по двама представители от всяка партия. Ние Патриотите от ВМРО предлагаме в тези избори право на участие да имат не само членовете на партиите от ОП, а и всички симпатизанти на патриотичната идея“, предлагат още от формацията на Красимир Каракачанов.

От партията акцентират на това, че единството на Патриотите е основна ценност и то не може да бъде заложник на личностни или партийни антагонизми“.

„В избори, които ще решат курса на ЕС и са шанс за скъсване с идеологията на либерално–розовия фашизъм, ние призоваваме за максимално единение на всички партии, НПО, граждански структури, личности, които изповядват патриотично-консервативни ценности и идеали“, се казва още в позицията на ВМРО.

„Готови сме във всеки момент да възобновим разговорите, както в КП „Обединени патриоти“, така и във всеки по-широк формат“, допъват още от партията.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни