Connect with us

Лайфстайл

Пазар „Ситняково“ и „Бакхус“ ви канят на рибен фест: риба, скариди, хайвер и много музика

Публикувана

на

Второ издание на единствения по рода си рибен фест, организиран от „Бакхус“, наближава с пълна сила – той ще се случи в София на 19 и 20 октомври под навеса на реновирания пазар „Ситняково“, откъм бул. „Шипченски проход“. Цели два дни – от сутрин до вечер (10.00-22.00 часа) посетителите ще могат да избират от богата селекция от прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място от шеф-готвачи и, разбира се, напитки, подходящи за рибно меню. Общо 30 изложители от няколко категории ще участват на „Бакхус FishFest“ тази година. Ето и какво точно ще открием там:

„Прясна риба и морски дарове“ – гостите ще могат закупят за вкъщи див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, африканси сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала. Основен партньор на събитието са „МЕТРО Кеш енд Кери“, които ще изложат забележителния си рибен сектор в нетипичната атмосфера на стрийт фестивала. В зоната ще намерим още BalkanFish – със средиземноморска риба и морски дарове, първата ферма за отглеждане на африкански сом до Панагюрище – „Рибна ферма Clarias“, както и „Морски Риболов Несебър“, които ще предложат класики като цаца, миди по несебърски, пушен паламуд и още мариновани риби. Дебют ще направи и най-новата марка за премиум черноморски продукти „Черноморски улов“ с вариации на паламуд „Лакерда“ и веян паламуд.
Какъв рибен фест би бил без хайвер? Гостите ще могат и да дегустират хайвер на WholeCaviar – първия руски производител на натурален хайвер в България от сьомгова пъстърва и на преработен хайвер.

Във вкусната секция „Ресторанти и готвачи“ с тематично разработени менюта за фестивала тази година ще участват ресторантите Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, „Космос“ и Lili Pham. Щандове със специално меню ще имат и партньорите на събитието – демонстрационен ресторант ShowHow, Kotaniy Gourmet и „МETRO Академия“. Какви изкушения точно ще приготвят всички те можете да прочете тук.

Любителите на виното и алкохолните напитки ще могат да опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще представят селекция на чаша и на бутилка на собствен щанд. Ще участват още топ вносители на премиум вина като WineBox, Seewines, Avendi Wines. Интересни предложения ще има и от магазин Le Petit Quche, турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.

Какво още? Когато има вино и риба, има и хляб – „Братя Хлебари“ отново са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлагат различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи. Ще могат да бъдат дегустирани и закупени и световноизвестните марки зехтини Aristeon, Ariston и Nobleza Del Sur Premium Gourmet, известни с качеството си и дълголетни традиции. Chilli Hills ще представят люти сосове, отиващи на риба, а гръцки магазин Bakalia The Greek Deli ще участват с автентични и традиционни гръцки продукти като гръцки разядки, видове маслини и други.

И понеже „Бакхус“ иска не само да развива пазарите в София, но и рибната кулинарна култура – особено устойчивия риболов и експлоатация на ресурсите, добавена стойност ще внесе интерактивна инсталация „Фризер“, която помага за природосъобразен избор на морска храна. Тя е част от инициативата на природозащитната организация WWF за опазване на живота в океана и поминъка на хората, разчитащи на риболова. Посетителите ще получат на място и първия по рода си наръчник за устойчива консумация на риба и морски дарове – „Рибен буквар 2.0“, издаден от WWF.

За доброто настроение , разбира се, ще има и DJ програма и през двата дни от столичния клуб „Терминал 1“.

Събитието има вход, който може да закупите предварително на bilet.bg

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни