Connect with us

България

Партията на Янев с екзотична идея: Синодът, БАН и синдикатите да одобряват депутатите му

Публикувана

на

Кандидатите на БГ Възход щели да отговарят не пред лидера или избирателите си, а пред „политически борд с надпартийни представители от Българската православна църква, БАН, Българската стопанска камара, бизнес организации и синдикати„. Това е само част от авангардните идеи на Новата партия „Български възход“, които сподели лидерът на формацията на нарочна пресконференция в БТА.

Евентуалните избраници щели да поемат „морален ангажимент да напуснат парламента, ако изгубят доверието на борда“.

Конституционният принцип, че веднъж избрани, депутатите представляват целия народ и не може да се обвързват със задължителен мандат, тук явно не важи. Не важи и изричната забрана за профсъюзите да извършват политическа дейност, присъща само на политически партии.

Дори уставът на църквата забранява на клирици да участват в партийна дейност или предизборни кампании, какво остава за кастинг и съдилища за корумпирани депутати.

„Можем заедно. Всички, които искаме по лицата на българските граждани да греят усмивки“, заявява Стефан Янев с мрачната физиономия на старшина, който раздава команда за уборка на фасовете по плаца.

„Български възход“ на Стефан Янев ще оправя демографската ситуация в страната, всички зад граница с български произход ще получат гражданство, ще променя модела на данъчната система (даже две ще са системите) и ще прави политически борд, който да наглежда депутатите.

За мен „майката“ на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата,  обяви още Янев на пресконференция в четвъртък в БТА.

Аз и политическата партия „Български възход“ смятаме за необходимо три милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани, продължи някогашната дясна ръка на президента Румен Радев.

БГ Възход ще раздава паспорти на 3 милиона души от „традиционни диаспори“ срещу обещание да плащат данъци в България за 5 години и с допълнителен бонус – „безвъзмездно“ раздаване на 1 декар земя за строителство на селски къщи.

Като следваща цел Стефан Янев определи промяна на данъчната система по модела – „една държава – две данъчни системи“.

Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд, продължи Янев с идеите си.

Той поясни, че за изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев. За гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев.

За целта „една държава – две данъчни системи“, Стефан Янев обясни, че идеята е за запазване на съществуващата данъчна система за инвеститорите, работниците и служителите, но за всички юридически лица, ползващи обществен ресурс, да се въведе прогресивно данъчно облагане. По думите му, по този начин ще се реши проблемът със социалното неравенство, ще се затвърди обществената солидарност и ще се реши проблемът с корупцията в обществените поръчки, както и с олигархията.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

ноември 2022
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Advertisement