Connect with us

Спорт

Официално: Георги Попов е новият собственик на Левски

Публикувана

на

Левски официално има нов собственик в лицето на Георги Кънчев Попов, който придоби главният дял от акциите на клуба. Попов, приближен на Васил Божков, е известен като привърженик на „сините“. Новият Надзорен съвет, който бива избран с пълно мнозинство, ще бъде воден от Попов, Александър Тумпаров и Михаил Тодоров. Тумпаров в продължение на осем години е управител на букмейкърската компания „Еврофутбол“.

На общото събрание на „сините“ присъстват и изпълнителният директор Павел Колев, както и бившият финансов директор Константин Баждеков.

Втората точка на събранието беше докладът на одитора за дейността на дружеството през 2018 г., който също беше приет с мнозинство. Бе приет и петгодишният финансов отчет на Левски, който стана обект на публично достояние във вторник.

Георги Попов предложи бившите членове на Надзорния и Управителния съвети на клуба да не се освобождават от отговорност, за което бе аплодиран. Одитът на клуба ще бъде провеждан от фирмата „Желязков ООД 2004“. Ако той докаже злоупотреби, ще бъде търсена сметката от старите собственици, поясни акционерът Баждеков.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни