Connect with us

България

Японски студенти рецитират стихотворението „Обесването на Васил Левски“(Видео)

Публикувана

на

С поднасяна не цветя пред барелефа на Васил Левски посолството на България в Япония почете сто и петдесетата годишнина от обесването на революционера, съобщи БТА. На церемонията присъстваха представители на българската общност, приятели на България и японски студенти, които изучават български език в два местни университета.

Сачико Ватанабе и Юичиро Киучи от университета “Сока” и Марие Инагава, Тамако Вада, Ами Кумакура и Рико Сонода от Токийския университет за чужди езици рецитираха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“. С поднасяна не цветя пред барелефа на Васил Левски посолството на България в Япония почете сто и петдесетата годишнина от обесването на революционера, съобщи БТА. На церемонията присъстваха представители на българската общност, приятели на България и японски студенти, които изучават български език в два местни университета.

Сачико Ватанабе и Юичиро Киучи от университета “Сока” и Марие Инагава, Тамако Вада, Ами Кумакура и Рико Сонода от Токийския университет за чужди езици рецитираха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“. Барелефът на Васил Левски в посолството в Токио е открит през 2012 година по повод сто седемдесет и петата годишнина от неговото рождение. Той е копие на паметника на Апостола, който се намира в центъра на София. Скулптурата е дарена от Народното събрание на България и фондация „Васил Левски”.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни