Connect with us

Топ тема на деня

Наско Сираков: Ще успеем, скъпи Левскари!

Публикувана

на

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков кометира провалената сделка за „Левски“ в дълго обръщение към феновете.

Ето както гласи то:

„Скъпи Левскари,

След днешната новина за оттеглянето на Sport Republic от преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции на „ПФК Левски“ съм длъжен да се обърна към всички вас с някои допълнителни обяснения.

По време на Общото събрание на “ПФК Левски”, казах пред акционерите, че ако се случат някои неща, за които имаше голяма вероятност към онзи момент, клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. Всички ние, които работим за спасяването на любимия ни клуб, както и всички Вие, многобройните ни привърженици се надявахме, че сделката със Sport Republic ще завърши с успех. В същото време, всички ние знаехме, че за тежкото наследство на клуба трябват време, важни срещи и разговори.

От страна на “ПФК Левски” и от страна на Sport Republic бяха проведени важни срещи с различни държавни институции, които протегнаха ръка и заявиха отговорно желание за подкрепа. Лично аз се срещнах с г-н Шолак, с който проведох много конструктивен разговор, при който той заяви сериозните си намерения към клуба.

Обсъдихме важни детайли за развитието на „ПФК Левски“. След този разговор надеждите ми за добрия развой на сделката станаха още по-големи.

Старши треньорът Станимир Стоилов проведе разговор с г-н Шолак, както и с представители на Sport Republic, с които също обсъдиха важни за отбора и бъдещето неща.

За нас беше абсолютно ясно, че намеренията са много сериозни. Разбира се, аз не можех публично да говоря за нашите срещи и разговори, защото няколко пъти и в личен план, и публично се изиска конфиденциалност от страна на Sport Republic, за да може спокойно да се работи за финализиране на сделката.

И „ПФК Левски“, и Sport Republic, и българските институции положиха сериозни усилия за успешното финализиране на сделката.

За съжаление се оказва, че любимият ни клуб носи тежести от последното десетилетие, които не могат да бъдат преодолени на този етап. При положените огромни усилия от трите страни, сделката не успя да се осъществи. Бих искал да благодаря на г-н Шолак, както и на българските институции за искреното желание всичко да приключи успешно.

Това, в най-кратък вариант, е абсолютната истина за събитията и взаимоотношенията на „ПФК Левски“ и Sport Republic.

Скъпи Левскари,

Последните две години всички ние в клуба, както и всички Вие с любов и пълна отдаденост се борим за спасяването на светинята ни. Аз няма да се уморя да го правя, до пълното освобождаване на “Левски” от неговите тежести и зависимости.

Пътят е много тежък, но ние сме длъжни да продължим, заедно и обединени повече отвсякога. Не ме интересува злорадството на враговете ни, нито прибързаното им потриване на ръце, защото по-трудният път го извървяхме, но остава още, а ние знаем, че ще го направим заедно и ще успеем. Доказахме, че “Левски” няма аналог и ще е вечен. “Всяко зло за добро” е казал мъдрият ни народ.

За пореден път призовавам цялата огромна левскарска общност да бъде по-обединена, така както само тя може и да подкрепя безрезервно любимия си “Левски”.

Ще успеем, скъпи Левскари!

Ще се справим с многобройните препятствия и ще възкресим нашата светиня “Левски”!

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

Ваш Наско Сираков

Сделката за продажба на футболния „Левски“ няма да се осъществи. Това стана ясно от изявление на бизнесмена Драган Шолак, основател и председател на Надзорния съвет на „Юнайтед груп“. Именно тази компания имаше интерес да придобие основния пакет акции във футболния клуб и водеше преговори от май м.г.

„Бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно. Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех“, обяви Шолак.

Сръбският бизнесмен, чиято компания държи в България собствеността на „Виваком“ и „Нова Броудкастинг груп“, а в Англия – на елитния футболен „Саутхемптън“, също така благодари на спортния министър Весела Лечева, заради нейната ангажираност по сделката по време на преговорите.

Преди месец по нареждане на Лечева Министерството на младежта и спорта задейства процедура по ускоряване на отдаването на ст. „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ на футболния клуб за дългосрочна концесия. Това бе едно от условията на „Юнайтед груп“ за финализиране на сделката.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни