Connect with us

COVID-19

Оферта за доброволци в Лондон: 4500 паунда, ако умишлено ви заразят с коронавирус

Публикувана

на

Ако сте на възраст между 18 и 30 години, ако нямате симптоми на инфектиране с коронавирус , ако не сте болни, ако нямате диабет или наднормено тегло, то вие сте подходящ за участие в експеримента.

Но сега четете внимателно: Ако бъдете одобрени, вие ще постъпите в стационар и няма да имате право на свиждане с никого – нито приятели, нито членове на семейството ви в продължение на 17 дена, колкото ще трае карантината ви. Сумата от 4 500 паунда ще покрие първоначалния период и последващите действия. Всъщност първите 1500 паунда за 17 дни са някъде около 88 паунда дневно, което едва ли може да се приеме като изкушение. За млад човек седемнадесет дена пълна изолация са си изпитание, но това е положението.

Заразяването с коронавируса ще стане съвсем нежно и хуманно. В носа ви ще бъде капната една съвсем малка капчица, около 0.2 мл. В тази капчица ще има минималното необходимо количество вируси, за да получите минималната като интензитет зараза.В началото ще получите оригиналния щам, който е разпространен в Обединеното кралство, а не някой от новите варианти, но в хода на проучванията това може да се промени. Оттук нататък ще бъдете наблюдавани и лекувани. Като вас ще има още много – деветдесет души ще бъдат избрани за научното изследване.

Главният изследовател д-р Крис Чиу от катедрата по инфекциозни болести в Империал Колидж в Лондон обясни, че доброволците са необходими на науката, за да се установи какъв е механизмът на заразяването и как толкова успешно вирусът се прехвърля от човек на човек. Ще бъде изследвано и как действат различните ваксини, както и ефективността на лечението в борбата с това заболяване.

Всъщност това начинание е много сериозно. В него си партнират освен правителствена група за ваксини и Imperial College London, Royal Free London NHS Foundation Trust и клиничната компания hVIVO, а това са много авторитетни научни организации. Бизнес секретарят Кваси Картенг заяви, че въпреки невероятния успех на световната наука в проучването на вируса напоследък, все пак сме длъжни да открием най-ефективната ваксина и най-доброто лечение за болестта. Този експеримент, финансиран от британското правителство, ще допринесе решително за успеха на тази задача в името на цялото човечество. Доброволците все още не са набрани.

През януари в Англия се наблюдава „силен спад“ на коронавирусните инфекции, казват учени, проследяващи епидемията. Изследването на React към Imperial College в Лондон установи, че инфекциите са спаднали с две трети в цяла Англия, откакто е започнало заключването и с повече от 80% спад в Лондон.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

май 2021
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Advertisement