Connect with us

Водещи новини

Българки осъдени за кражби на куфари от влакове на Острова

Публикувана

на

Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби на куфари от влакове, в които имало вещи за общо 14 000 долара.

По време на съдебното дело срещу Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били задържани за подобни престъпления и в други държави, предаде кореспондентът на Нова тв.

Две от осъдените са майка и дъщеря – на 42 и 22 години. Майката има и предишни присъди на Острова за подобни дейния. Затова тя отива автоматично зад решетките за 27 месеца. Нейната дъщеря е осъдена на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в затвора, тъй като ѝ е даден срок от една година да се поправи. През това време трябва да положи 150 часа общественополезен труд.

Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за подобни кражби и в други европейски страни. Тя е осъдена на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен срок – 24 месеца, в който трябва да полага обществено полезен труд.

Петрова е осъждана за подобни престъпления във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 г., което значи, че на 13-15-годишна възраст вече е започнала да се занимава с подобни деяния.

Адвокатите на българските заявиха, че най-възрастната, която се призна за виновна за четири кражби, се е опитала да се поправи. Тя е задържана в периода между 2008 и 2014 г. След това обаче си намерила работа във фабрика.

Трите са действали по източното крайбрежие, сочат данните на обвинението. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги разстояния, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са заловени с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни