Connect with us

България

Нови автобуси тръгват по линия 204 в София

Публикувана

на

Нови автобуси MAN Lion’s City G тръгват по автобусна линия №204 от 16 септември.

Те са дълги 18 м и имат почти двойно повече места за пътници – 190, в сравнение с колите, които се движат в момента по тази линия – 100 места. Линията се поема от „Столичен автотранспорт“ ЕАД, съобщиха от „Московска“ 33. Автобусите ще имат същото разписание, както и досега – в пикови часове през 6-7 минути.

Новите превозни средства са нископодови, климатизирани, имат механична рампа за качване на колички за трудноподвижни хора и майки с детски колички, система за накланяне на автобуса на спирка, звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите, USB-портове за зареждане на мобилни устройства на всяка седалка, електронни информационни табели за указване на маршрутите с възможност за изписване на кирилица и латиница, както и аудиосистема за информационно обслужване на пътниците. Автобусите са със задно разположени двигатели на природен газ и отговарят на еконорма Евро-6.

Превозните средства са третата партида от 60-те съчленени автобуса MAN, доставени в София през т.г. Част от тях вече се движат по линии 280 и 11 като част от програмата на Столична община за подмяна и обновяване на автобусния парк.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *