Connect with us

COVID-19

36660 нови случая и 50 починали от Ковид за ден във Великобритания

Публикувана

на

Лекари очакват Великобритания да стигне до 200 смъртни случая на ден и по 2000 нови приема в болница до средата на август.

Великобритания е съобщила за 36 660 нови случая на Ковид – най-големият брой от януари насам. Нови 50 смъртни случая също са регистрирани във вторник – спрямо шест в понеделник – докато хоспитализациите продължават да нарастват драстично.

Тъй като броя на новозаразените продължава да нараства преди „Ден на свободата“ в понеделник, 19 юли, последните данни ще увеличат опасенията, че пандемията може да излезе извън контрол отново. Това потвърждават и лекарите, които смятат правителствения план за вдигане на мерките за „безотговорен“. Те очакват, че Великобритания може да стигне до 200 смъртни случая на ден и по 2000 нови приема в болница до средата на август.

За последен път Великобритания регистрира такъв брой нови случаи на 22 януари, когато бяха потвърдени повече от 40 000 инфектирани. Днешният брой на жертвите също е най-високият от известно време. На 9 април бяха отчетени 60 смъртни случая. Не е ясно колко от починалите от коронавирус, са били частично или напълно ваксинирани. Броят на хората, приети в болница, се е увеличил с повече от 50% за една седмица, след като през последните седем дни са приети около 3236 пациенти.

Междувременно ваксинациите са намалели значително в сравнение с по-ранните етапи на въвеждането. Великобритания е регистрирала общо 5191 459 случая на коронавирус от началото на пандемията, както и 128 481 смъртни случая. Никола Стърджън потвърди, че Шотландия също ще облекчи ограниченията в понеделник – но правилата за носене на маски за лице ще останат там „за известно време“, за разлика от Англия, където носенето на маски остава личен избор.

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни