Connect with us

България

Нито един свидетел не се яви на делото КТБ, на 26 март е призован Бисер Лазов

Публикувана

на

Прокурорските свидетели по делото за източванeто на КТБ не се явиха на съдебното заседание. Съдът трябваше да разпита четирима свидетели. Нито един от тях обаче не се яви, а това наложи делото да бъде отложено. Общо 17 души са подсъдими за фалита на КТБ.

 

Първи на разпит трябваше да бъде подложен Николай Орешаров. Това е бившият одитор на голяма група компании, кредитирани от КТБ, сред които Балканска медийна компания „Табак трафик“ и „Табак маркет“, които оперират търговската марка LAFKA.

 

Втори в списъка за разпит беше Валери Карадачки. Карадачки е бивш директор на ключови компании от строителния и инфраструктурен бизнес, кредитиран от КТБ.

 

Според инфорамция на „Фрогнюз“ двамата не са се явили в съда, защото са били възпрепятстван – единия дори бил болен, а другия бил призован само по телефона. Друг от ключовите свидетели на прокуратурата – изпълнителният диркетор на ТЦИМЕ Теодора Танева се е оказала в отдавна планирано пътуване в чужбина. Четвъртият свидетел на прокуратурата, който не се яви – Емил Галов бил неоткриваем на два адреса и не е призован изобщо.

Съдия Вирджиния Петрова разпореди на следващото заседание, което ще е на 26 март, да се яви главният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов.Някогашният доверен човек на Цветан Василев , ще бъде първият свидетел по делото КТБ.

Показанията на Лазов заемат водещо място в цялото дело КТБ като са и основа на публикувания от прокуратурата още при вкарването на обвинителния акт в съда „Общ поглед върху Модела КТБ“.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни