Connect with us

България

Цветан Василев от Белград: Имах банка. Делян я взе…Същото, което се случи с Божков, се случи и на мен…

Публикувана

на

„Имах банка. Делян я ВЗЕ“ – разговор с Цветан Василев

До 2013 година смятах, че Борисов е единственото зло в държавата

Запознах се с Делян Пеевски когато ми го доведоха. Още тогава на 20 години беше отракан, започна лека-полека да общува с мен, колкото да ми влезе под кожата. Това коментира бившият шеф на КТБ Цветан Василев в интервю за Станислав Цанов.

Как израства в бизнеса, как създава КТБ, как се запознавам с Делян Пеевски? Как започва изнудването за банката и в какви мащаби е то? Кои са активите на КТБ и на колко милиарда възлизат? Каква е ролята на главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов?

„Същото, което се случи с Васил Божков, се случи и на мен, на 100%. Делян Пеевски изпрати неговото доверено лице Александър Ангелов при мен и той ми поиска активи чисти от всякакви задължения, включително и отпадане на задължения на Пеевски във връзка с финансирания на медии. Като направих сметка цената беше около 500 млн. евро, но аз отказах. Искаха ми отказ от събиране на задълженията на свързаните с Пеевски фирми. Случката е от 7 май 2014г. и после започна атаката“, коментира Василев.

„Аз подозирах и уж се готвех, правих много международни совалки, тръгнахме и към изискуемост към кредитите на Пеевски и прочее, но аз не отчетох два момента. Първият момент е, че те са си избрали къртицата при мен Бисер Лазов, който е техен главен свидетел. Те включиха и в сценария обвинението за т. нар. убийство на Пеевски. Аз не бях отчел този момент, а чрез обвинението те просто ме извадиха от играта“, допълни той.

„В момента, в който се подготвяше атаката срещу КТБ Пеевски си изтегли всички водещи хора от ТВ7. Ива Стоянова и Миляна Велева бяха в ТВ7. Аз съм се въздържал от това да влияя на редакционната политика. Например политиката на БТВ не се сформира от Прага или от Америка, а от Красимир Гергов. ТВ7 струваше около 150 млн. евро, щях да покрия загубите от печалбата след продажбата на Виваком“, коментира той.’

Цялото интервю на банкера Цветан Василев:

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни