Connect with us

България

Няма такава държава: Слави Трифонов купи ТВ „Стара Загора“

Публикувана

на

Дългоочакваният медиен проект на Слави Трифонов вероятно ще се случи в ефира на ТВ „Стара Загора“.

Фирмата, която притежава местната кабелна телевизия, е сменила целия си съвет на директорите на 10 октомври. Новият изпълнителен директор на „Статис“ АД вече е Евгени Димитров-Маестрото. В борда влизат още Ася Тодорова и Диана Младенова, които участват в управлението на няколко търговски дружества, свързани със Слави Трифонов – включително продуцентската му компания „Седем-осми“ АД.

Старозагорската медия е преместила и седалището и адреса си на управление в зала 12 на НДК в София, откъдето се излъчваше „Шоуто на Слави“.Според Търговския регистър действителен собственик на „Статис“ все още е 52-годишният Дамян Желязков Георгиев. Вижда се обаче, че се обработва Заявление Б7 за вписване на обстоятелства относно действителни собственици от името на Станислав Тодоров Трифонов чрез компанията „Седем осми“ АД и „Сет 666“ АД.

ТВ „Стара Загора“ е регистриран доставчик на кабелни линейни услуги в СЕМ от 2005 г. с национален обхват.

Във вторник Трифонов публкува тийзър за телевизионния си проект с името „7 / 8“, който анонсираше, че медията ще се появи „скоро“, без да се посочва конкретна дата.

Данните от финансовите отчети показват, че „Статис“ АД има текуща печалба за последната година в размер на 42 хиляди лева. Приходите от оперативна дейност са в размер на 192 000 лв. Собственият капитал за миналата година е 208 000 лв., а общите задължения – малко над 50 хиляди.

Капиталът на акционерното дружество е 51 хил. лв., разпределени в 1500 поименни акции. Седалището на фирмата вече е променено и е в София – в зала 12 на НДК, където преди време се помещаваше „Шоуто на Слави“, а сега е седалището на „Седем осми“. Според последния годишен финансов отчет на фирмата за 2018 г., тя има активи за 259 хиляди лв., което е с около 58 хиляди повече от предишната година. Приходите към края на 2018 г. са възлизали на 192 хил. лв., като печалбата след данъчното облагане е била около 40 хил. лв.

 

Досегашният собственик на „Статис“ Дамян Георгиев е потвърдил за продажбата пред в. „24 часа“. Той не посочва стойност на сделката, но изданието твърди, че според запознати телевизията е продадена за половин милион лева. Източници от телевизията потвърдиха и пред „Дневник“, че това е сумата, за която се говори, че е била платена. Телевизия „Стара Загора“ е политематична и от юни 2017 г. има лиценз за национален ефир, показва справка на сайта на Съвета за електронни медии. Преди няколко седмици е спряло излъчването ѝ в ефир, а телевизията е останала само с онлайн и интернет разпространение, с което е била подготвяна юридическата част на сделката, разказаха неофициално от канала.

Слави Трифонов обяви влизането си в политиката и създаването на собствен телевизионен проект на 31 юли, в последното издание на „Шоуто на Слави“, което той водеше по Би Ти Ви в продължение на 19 годин

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

май 2020
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement