Connect with us

Култура

Морфов: Сега ще трябва ли да играем пиесите си на турски език?“. На което тя тихо ми отговори: „Ако се наложи“…

Публикувана

на

Сайтът Vlastta.bg публикува обяснение от режисьора Александър Морфов, поместено в сайта „Площад Славейков“. Версията на режисьора за конфликта му с пиара на „Народния театър“ Велислава Кръстева е била изпратена до редакцията на сайта, като не става известно дали това са обясненията дадени в хода на проверката, назначена от директора на театъра Васил Василев. Той назначи комисия, която да разследва дали Морфов не е осъществил етническа дискриминация спрямо пиара Велислава Кръстева, която на 10-ти ноември е подала жалба срещу него.

В края на октомври вратата на офиса на Кръстева в Народния театър беше надраскана с „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“, „ДПС“, „Изчезвай“ , а табелката с името й беше изкъртена. Александър Морфов заяви в отворено писмо, че той е извършителят, защото не е съгласен жената, която придружава Ахмед Доган по време на гласуванията му, да представлява Народния театър и работещите в него. Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС и депутат от движението, а от лятото е назначена за директор на „Връзки с обществеността“ на Народния театър. В публикация във „Фейсбук“ след това, тя го нарече „насилник“ и обвини в тормоз.

В текста Морфов остро критикува директора на театъра и добавя още детайли за конфликта. Запазено е оригиналното изписване, така както е публикувано в „Площад Славейков“:

ОБЯСНЕНИЕ ОТ ЛИЦЕТО АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ

До лицето василвасилев

Лицето васил василев, за жалост, заемащ поста, засега, директор ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, явно страда от патологично раздвоение на личността!

Едната половина все още се намира в 1980 г. и по комунистически стандарти организира процес, заклеймяващ враговете на комунизма, другата половина се намира в 2022г. в обятията на ДПС и организира публичен процес срещу човека АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ!

Другарю василев, на теб няколко пъти ти показах скандалното видео с твоята заместничка и пиар на НТ „Иван Вазов“ велиславакръстева, наричана за кратко в театъра ВИК! Видеото, в което се виждаше лицето ВИК как подтичва сред слугинажа на „председателя Ахмет“, с фанатично опиянение, ме разстрои и се надявах, че НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ ще се разграничи от явната политическа пропаганда! НИЩО!!! НИТО ЗВУК! НИТО БУКВА!

Стана БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, че НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ се управлява от ДПС! Както вече цитирах в моето отворено писмо – „Народният театър „Иван Вазов“ е независим културен институт…Като институция Народният театър е доказал, че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности“. Ти и твоите господари искате да унищожите правото на театъра и изкуството да бъдат независими! Искате да върнете културата във времето на „зрелия комунизъм“, откъдето явно идваш ти!

По отношение на лицето ВИК, което явно управлява Народния Театър, тъй като ти нямаш право на свое мнение, ще кажа следното:

Когато забелязах, че лицето ВИК явно страда по своя оракул, откъдето е била прокудена, и предложих да напусне театъра и да се върне там, където душата и я тегли!

При следващата среща, когато се разбрах, че тя се е впила като кърлеж в тялото НАРОДЕН ТЕАТЪР и никой не може да я изтръгне без хирургическа намеса, тогава я попитах: „Сега ще трябва ли да играем пиесите си на турски език?“. На което тя тихо ми отговори: „Ако се наложи“!!!!!!!!!!


Това беше точката, от която аз не мога да се върна назад и последва всичко останало!

Лицето велиславакръстева не съм я докосвал и никога не съм отправял към нея обиди и заплахи!

Александър Морфов

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2023
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisement

Популярни