Connect with us

Култура

Александър Морфов е уволнен от Народния театър, Кръстева напуснала сама

Публикувана

на

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ стигна своята връхна точка. Директорът Васил Василев е уволнил дисциплинарно главния режисьор на театъра Александър Морфов. Уволнението е дисциплинарно за уронване на престижа на директора на театъра, обяви самият Морфов пред „Площад Славейков“. По-рано с цитат от „Еклесиаст“ Велислава Кръстева обяви, че напуска поста на пиар на Народния театър “Иван Вазов”. Кръстева бе дългогодишен пиар на Ахмед Доган.

„От 1 март не съм част от екипа на Народния театър „Иван Вазов”. За мен беше чест“, написа Кръстева и цитира „Еклесиаст“:

„Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир“, пише в поста във фейсбук.

Кръстева беше пиар на Народния театър и влезе в конфликт с режисьора Александър Морфов, който надраска вратата на кабинета ѝ с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“.

През почивните дни стана ясно, че директорът на театъра Васил Василев иска да промени структурата на театъра. Новият вариант предвижда премахването на длъжностите на главен режисьор и на директор по връзки с обществеността и медиите. Така ще бъдат отстранени и заемащите тези длъжности Александър Морфов и Велислава Кръстева и така да се потуши напрежението в „първата“ трупа.

По повод новата структура на Народния театър „Иван Вазов“ в отговор на запитвания от медии от Министерството на културата информираха, че служебният министър Найден Тодоров е върнал за „корекции“ новия устройствен правилник на театъра заради пропуски. От там обаче не уточниха какви са измененията в структурата, предложени от ръководството на Народния театър.

В същото време се уточнява, че според Закона за закрила и развитие на културата, „културните институти определят самостоятелно своите задачи и структура съобразно предмета на дейността си“. Утвърждаването на структурата на театрите е задължение на техните директори, се казва в съобщението на културното министерство.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни