Connect with us

България

Майката на Кристиан не знаела, че е наркоман

Публикувана

на

Майката на Кристиан Николов не знаела, че той употребява наркотици. „Категорично не. И според нас това е инцидентно. Този коктейл нямам идея как се е получил”,  заяви  адвокат Константин Симеонов, защитник по делото пред БТВ.

Катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който, заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото. Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч, каза още юристът.

Кристиан Николов, който е обвинен за жестоката катастрофа, убила на Великден  журналиста Милен Цветков, е управлявал джипа без талон.

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема Десислава Пешева – Николова, че е дала на сина си да шофира джипа Audi Q7. Според разследването, на 19.04.2020 г., в София, Николова предоставила колата, която е собственост на управляваното от нея търговско дружество, на сина си Кристиан, който бил под въздействие на 4 вида наркотици. „С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от ЗДП, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози“, съобщиха от прокуратурата. Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, Кристиан Николов се заби в спрелия на червен светофар автомобил на Милен Цветков Subaru Forester и го уби.

На Десислава Пешева – Николова бе определена мярка за неотклонение – гаранция от 100 000 лева.

Икономическа полиция проверява с какви пари е купен джипа. Адвокатът заяви, че не знае с какви пари е кучен, но „във всеки случай не може да се претендира, че това е някакъв скъп джип”. Той бил на 7 г., не бил купен като чисто нов и „този модел джипове в София са почти като жигулите преди 10 ноември”, каза още защитникът. Той не може да каже дали е върнато ДДС-то от покупката на 7-местното возило.

Кристиан имал собствен автомобил и не е изяснено каква е причината да вземе този. Ключовете за него били на шкафчето в коридора на дома му, а във фаталния ден майката на Кристиян била в провинцията с личната си кола. „Когато е станало ПТП никой не се е поинтересувал къде е талона на джипа. А малкият талон е бил в чантата на майката и е бил извън София”, каза още адвокатът й. Според него тя е обвинена като отговор на общественото мнение след катастрофата.

Междувременно Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава Николова, майката на дрогирания младеж Кристиан, който уби Милен Цветков, срещу взетата спрямо нея парична гаранция от 100 000 лв.

В жалбата си Николова настояваше гаранцията й да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото й състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова. По делото не са налице данни за влошеното й здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането й за 24 часа от полицията дори е отказала да й бъде извършен медицински преглед.

Нито пред полицията, нито в жалбата си пред съда Десислава Николова сочи материалното и имущественото си състояние, като е заявила, че ще направи това на по-късен етап. Едновременно с това обаче по делото има справки, според които фирмата й е била със значителни финансови приходи до 2018 година, за когато са последните данни.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2020
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement