В памет на журналиста Милен Цветков негови колеги и близки откриха чешма.

Тя е поставена на обръщалото на трамвай №10 – близо до мястото, на което той загуби живота си след тежка катастрофа в столицата през 2020 г.

Изграждането на чешмата е изцяло със средства от дарители.

 

 

Чешмата е символ на доброта, на нещо, което завещаваш на поколенията, защото дава вода, а тя е най-животворната субстанция.

 

Идеята за изграждането ѝ е на журналистите Георги Тошев, Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и колеги на Милен Цветков, коментира Манол Пейков, един от помогналите за събирането на средствата.

Милен Цветков беше светла фигура, човек, който търсеше смисъла, а такива хора трябва да се помнят, каза още Пейков.

 

Журналистът загина на 53 години (19 април 2020 г.) в тежка автомобилна катастрофа на бул. „Черни връх“ в София. Катастрофата беше причинена от 22-годишния Кристиан Николов, който шофирал под въздействието на наркотици. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар. В края на юли тази година Върховният касационен съд окончателно потвърди осъдителната присъда на Кристиан Николов. Според решението на съда престъплението е извършено при евентуален умисъл. Николов получи 9 години лишаване от свобода.