Създадената работна група проведе срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които бе обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив „Георги Кирков“ и „Лява автентичност“.

Работната група се запозна и с постъпилите в НС и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои НС на БСП да се произнесе по предложението на Изпълнителното бюро на партията, се уточнява в официалното съобщение.

През декември председателят на Пловдивската организация на БСП обяви, че напуска НС. Тогава Гергов заяви, че един от мотивите за това решение е отношението между председателя на партията Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

„Както не бях съгласен с избора, който беше организиран, без да го коментирам, така не съм съгласен и с действията, които сега се извършват в партията – реваншизма и всички останали неща, които се случват в партията, не са присъщи за тази партия. Не им отива на тия 120-130 години“, заяви още бизнесменът.

Тогава той изпрати писмо до делегатите на 50-ия Конгрес на БСП Пловдив, в което пишеше, че иска да бъде освободен от отговорността да е делегиран представител на НС от града и на негово място да бъде излъчен друг представител на местната организация, защото „аз отказвам да съм съучастник на Корнелия Нинова в Национален съвет, който води партията към изчезване“.

„Уважаеми другари, мотивите ми са следните: Реалната политика, адекватна на критичния за българите момент, е сведена до общ популизъм и вътрешнопартиен реваншизъм. Съдържателната политика е заменена с демагогия на всички нива. Липсата на компетентност и експертност се прикриват с умишлени скандали и преднамерени конфронтации.

Конфликтът с президента Радев е последната капка, която прелива чашата на търпението към това поведение на Нинова. Публичното обругаване на политическата фигура, избрана с усилията и гласовете на хиляди социалисти, провокира питането, защо Корнелия Нинова мина в отбора на критиците на Радев и запя в хора на опонентите му, като впрегна дори и официалната медия на партията БСТВ“, заяви още тогава Георги Гергов.

vlastta.bg