Connect with us

България

Ива Митева: Не съм готова за премиер…

Публикувана

на

Не съм готова да бъда кандидат за премиер, смятам, че човек трябва да си тежи на мястото”. Така председателят на Народното събрание Ива Митева коментира пред журналисти лансираната идея тя да бъде кандидат за министър-председател при третия мандат за правителство.

Смятам, че човек трябва да е там, където е най-добре подготвен, и, че един човек не може да обикаля всички постове в държавата, добави тя.

„Не съм разговаряла с никого от направилите предложението, нито с г-н Атанас Атанасов, нито с другите партии, които заявяват, че го подкрепят, обясни Митева. По думите ѝ, това си е изцяло тяхно предложение. „Моля ви, не ме спрягайте мен за този пост”, поиска тя.

Българите ще избират президент през ноември. Това стана ясно след председателски съвет при шефката на НС Ива Митева.

По-скоро обединението е за ноемврийските дати – 7 и 14 ноември, каза пред журналисти Митева след заседанието. По думите й 21 ноември е последната възможна дата за втори тур. По конституция президентът насрочва вота за парламент, а Народното събрание – за държавен глава.

„Независимо дали ще са само президентски, дали ще има друг вид избори, проблемите са едни и същи. Има проблем с прехвърлянето на собствеността на държавата от фирма „Сиела“, има все още неплащане по договора. Поставят се въпросите, ако случайно има избори две в едно кой е по-евтиният вариант, дали ще се оскъпят, с колко ще се оскъпят, необходими ли са допълнителни машини и колко са те на брой”, обясни председателят на НС. Митева е поканила шефа на „Сиела” Веселин Тодоров на среща с председателския съвет в 11.30 ч. Поканихме цялото ръководство на ЦИК, за да видим можем ли да се обединим около някакво единно становище, защото всички сте запознати, че подготовката на изборите за 11 юли беше много тежка, каза още Ива Митева.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2022
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement