Connect with us

Водещи новини

И богатите плачат: Разкриха завод за производство на ментета Ferrari и Lamborghini

Публикувана

на

Бразилската полиция е открила нелегален завод за производство на коли ментета от луксозните марки Ferrari и Lamborghini, които са били продавани след това на много по-ниски цени от пазарните, предаде Франс прес.

„Коли ментета с марките Ferrari и Lamborghini са били сглобявани по поръчка и продавани с обяви в социалните мрежи“, заяви говорител на полицията в щата Санта Катарина.

Колите са били продавани при цени между 180 000 и 250 000 реала (43 000-49 000 евро), докато оригиналните модели струват между 1,5 и 3 милиона реала (355 000-709 000 евро), уточни полицията в комюнике.

Собствениците на нелегалния завод – баща и син – ще бъдат обвинени в престъпления срещу „промишлената собственост“, предаде БТА. Има подозрения, че именно те са основните производители на фалшифицирани марки в Бразилия.

По време на операцията си полицията е иззела осем коли ментета, които са били сглобени наполовина, както и шасита, инструменти и заготовки, използвани за нелегалното производство на луксозните коли.

Полицията в Санта Клара е започнала разследването си, след като е получила жалби от представители на двете престижни италиански марки.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *