Connect with us

България

Елена Йончева с ново разследване: корупция в МС

Публикувана

на

До дни депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева ще представи ново, шокиращо разследване, в което с документи и свидетели ще докаже корупция по най-високите етажи на властта. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта си в началото на конгреса на БСП в НДК днес. Очаква се днес форумът да излезе с декларация в подкрепа на журналистката. Разследването на Йончева ще бъде излъчено по телевизията на БСП-Българска свободна телевизия и се отнася за министри от кабинета „Борисов“3.

Само преди дни  Елена Йончева бе обвинена в пране на пари от КТБ, а БСП определи това като политическа репресия от страна на ГЕРБ.

„Обвинението е политически процес, а не наказателен. Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби и корупция в България при оградата на границата, „Кумгейт“ в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къщата в Барселона, както и да го осъди за лъжа“, обяви Нинова.

Лидерът на БСП  представи проекта „Визия за България“ по време на започналия днес 49-ти конгрес на партията. По думите на Нинова става дума не за партийна програма, а за „стратегически национален план“ и предложение към българския народ за „нов обществен договор“.

Очаква се партията днес да приеме документа и да гласува предизборната платформа за предстоящите избори за Европейски парламент.

Основното предложение във „Визия за България“ е връщане на държавата в ключови сектори от икономиката. По думите на Нинова като през годините държавата е дала своите правомощия на пазара, но не били създадени условия за свободна конкуренция.

БСП иска стратегически за държавата предприятия да не могат да бъдат приватиризани или отдавани под концесия.

Нинова коментира, че икономически кръгове си купували „политици от всички цветове“ през 30-те години преход и тази „спойка от пари и политика“ продължавала да управлява. Според лидерът на БСП в страната е налице авторитарна власт, а различното мнение се преследва.

Тя изрази мнение и че „корабът на управлението пътува“, а „Обединени патриоти“ първи го напускат.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни