Connect with us

Спорт

Диксън постави ултиматум: Сделка до 2 дни за собствеността на „Левски“

Публикувана

на

Потенциалният нов собственик на „Левски“, британецът Джоузеф Диксън, постави ултиматум на клубното ръководство. Той иска да получи договор от страна на столичния клуб за сделка и посочи 30 юни като краен срок. Ако това не се случи, той ще се откаже от инвестиционните си намерения.

Това стана ясно от писмо, изпратено до БТА от отдела за връзки с обществеността на компанията на Диксън „10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT“, създадена в американския щат Флорида с цел да финансира проекта.

Въпросната компания е създадена преди малко повече от месец – на 14 май 2021 година. За седалище на компанията е посочен адрес в Сейнт Питърсбърг, щата Флорида, където се помещават още агенция за недвижими имоти, фирма за дизайн и архитектура… и църква.

 

Ето и цялата позиция, в която се споменава инвестиция в размер на над $240 милиона:

„Като професионални вътрешни съветници на г-н Диксън чувстваме, че сега е подходящото време да излезем с позиция от негово име.

Известна в България адвокатска кантора започна работа като местен правен представител на г-н Диксън при пристигането му в страната през май 2021 година.

На 8 юни г-н Диксън представи на изпълнителния директор на ПФК Левски АД Павел Колев документ от финансова институция от САЩ, който потвърждава, че „10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT“, базирана във Флорида компания със специално предназначение, е притежавана и контролирана еднолично от г-н Диксън със специфична цел за неговата инвестиция в ПФК Левски АД.

Документът подчертава следното. Общият бюджет на разходи от 242,476,301 долара са предвидени за специфичната цел, която е изграждането на мултифункционален стадион и търговски център на улица „Тодорини кукли“ 47, София, България, в рамките на 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на ПФК Левски АД.

Все още не можем да разберем точно защо ПФК Левски АД не потвърждава публично на притеснените си фенове простия факт, че г-н Диксън разполага с гаранции за наличието на необходимия капитал, с което директно предизвиква бурни, фалшиви и необосновани спекулации за г-н Диксън.

На 23 юни след почти 2-седмично чакане ПФК Левски АД предостави на г-н Диксън договор, който не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита.

Предстоящия футболен сезон в България започва през юли и г-н Диксън е напълно наясно за необходимото време за подготовка на футболен отбор, който да бъде конкурентен от самото начало на кампанията. Ситуацията към настоящия момент е такава, че договорите на няколко играчи от представителния отбор на ПФК Левски изтичат в следващите няколко дни, а ПФК Левски АД няма средства за подновяването на тези контракти или за привличането на нови футболисти, които имат необходимите качества да играят в клуба.

Преговорите с ПФК Левски АД се проточиха, а предвид факта, че ПФК Левски АД е в сериозно застрашена позиция, която може да завърши с пропадане в аматьорския футбол, г-н Диксън чувства, че няма повече време за губене, ако ПФК Левски АД иска да върви напред и да се развива като сериозен футболен клуб. Г-н Диксън вярва, че милионите привърженици на Левски София в България и по света заслужават отбор, който се продължи да се състезава в елитната лига, а с всеки изминал ден възможността за това значително намалява.

С оглед на това и с цел финализиране на сделката ПФК Левски АД получава срок до края на работния ден в 17.00 часа в сряда, 30 юни 2021 година, да предостави и съгласува подходящ договор с г-н Диксън или неговия интерес ще бъде изтеглен с незабавен ефект.

Отделно от това, след разпространеното публично видео с концепцията за стадиона отговорните архитект и дизейнер искат подчертаят следното: „Използвахме 3D модели и обекти от предишни проекти и имаме пълната свобода да използваме тези 3D модели, които са налични в различни свободни платформи. Няма проблем с авторските права в тези софтуерни платформи, което може да се потвърди от условията в тях.

Стадионът е модифициран според изискванията на нашите клиенти. Компютърният модел на целия комплекс е проектиран и завършен от нас и е уникален. Не може да бъде открит подобен онлайн или в друг уебсайт.

На този етап нямаме конкретен проект за прилежащите части около стадиона и търговския център и се разбрахме с нашия клиент, че представяме само идея, която показва една възможност за това как би могло да изглежда“.

В този критичен момент г-н Диксън няма както повече да коментира настоящата истерията, която се създава от сили, които той чувства, че директно се противопоставят на неговата гарантирана и безпрецедентна директна чуждестранна инвестиция в размер на минимум в 242,476,301 долара в държавата България“, се казва в позицията на „10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT“.

Междувременно фенове на Левски използваха форума си, за да зададат осем въпроса към мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков за случващото се в клуба. Привържениците споделиха притеснението си и поискаха незабавни отговори.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

„Дойде времето, когато нещата трябва да се кажат директно, ясно и да се поставят основите за продуктивен диалог в полза на любимия клуб. Защото не е срамно да сгрешиш, срамно е да се криеш. Не е срамно да поискаш помощ, но би било срамно да останеш в историята като човека, който не е направил всичко възможно за Левски.

Ние, привържениците от едноименния форум на Левски, желаем да изразим огромното си притеснение от състоянието на любимия ни клуб и държим да получим незабавно отговори от мажоритарния собственик г-н Наско Сираков на следните въпроси:

1. Какво се прави в краткосрочен план за финансовото съществуване на клуба?

2. До каква степен са стигнали преговорите с потенциални спонсори?

3. С колко потенциални спонсора се разговаря? При успешно приключване на преговорите
ще може ли да се гарантира финансово обезпечение и за какъв период от време?

4. Какво се случва с Джо Диксън или тази страница вече е затворена?

5. Защо беше прекъсната връзката с феновете и не беше продължена линията на
повсеместна агитация за помощ от страна на клуба?

6. Защо най-важният отдел след спортния, а именно маркетингът – на практика не работи?
Какво представлява в момента маркетинговият отдел на клуба? Защо маркетинговите
кампании в дигиталното и физическото пространства са сведени до абсолютния минимум,
което води до нереализиране на възможността за допълнителни приходи?

7. Как ще изглежда футболен клуб Левски след 30.06.2021 и изтичането на договорите на
повечето от футболистите ни?

8. Има ли нужда от спешна помощ и кога смята УС на Левски да я поиска, ако има нужда
от такава?

Като едни от най-големите дарители през годините (юбилея, 50 години от евротурнирите, спасяването на баскетболния клуб, както и множество инициативи в полза на клуба и привържениците му, а също и миноритарни акционери), ние желаем да получим отговори на поставените въпроси. Смятаме, че тези отговори са изключително важни за оцеляването на любимия ни отбор. Както Вие, г-н Сираков, неведнъж отбелязахте – Левски не е Ваш, а на всички левскари! Фраза, гарнирана с обещание за прозрачност. Очакваме я!

С уважение,
Форум Левски“, написаха привържениците на „сините“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Advertisement

Facebook

Календар

декември 2022
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Advertisement