Connect with us

България

Циркът продължава: Ивелин Михайлов срещу подп. Николай Марков преди вота на кабинета „Желязков“

Публикувана

на

Един от идеолозите на „Величие“ – Ивелин Михайлов, каза пред „Нова телевизия“, че е бил заплашван от председателя на парламентарната група Николай Марков и от депутата Дарин Георгиев. Те поискали от Михайлов да се откаже от политиката и да прехвърли ръководството ѝ изцяло в ръцете на Марков.

Часове след като съобщи, че профилът му в социалната мрежа Х (бивша Туитър) е бил хакнат, а призивът му за подкрепа за кабинет на ГЕРБ с премиер Росен Желязков е фалшив, основателят на партия „Величие“ Ивелин Михайлов обяви, че бил заплашван и допусна, че депутати от „Величие“ биха гласували в подкрепа на правителство, но очаква това да се случи с третия мандат. Поведението на хората от „Величие“ изглежда все по-непредсказуемо и странно, което прави трудно да се прецени достоверността на изявленията им.

Ивелин Михайлов не е депутат, нито официален лидер на партията, която е рожба на култа към неговата личност. Той е създател на атракциона „Исторически парк“ и „частното“ село Неофит Рилски в община Ветрино. Има основание да се смята, че бизнесът му функционира на принципа на Понци схема и много хора са „ужилени“. Но пет години никоя институция не се интересуваше и не закачаше Ивелин Михайлов и свитата му „войници на светлината“, докато те не изненадаха всички, когато партията им влезе в парламента.

Какво каза основателят на „Величие“ сутринта

В понеделник, малко след като ГЕРБ обявиха, че ще внесат в парламента правителство на малцинството и то се нуждае от подкрепа на партии, а не да мине чрез трикове, Михайлов препоръча на депутатите си чрез публикация в мрежата Х да го подкрепят.
Текстът е поместен в официалния профил на Михайлов, който е верифициран от платформата X със синя отметка.

„Въпреки че съм само обикновен член на партията, ще препоръчам на депутатите от „Величие“ да подкрепят кабинета, предложен от Росен Желязков и ГЕРБ. Моментът е такъв, че трябва национално обединение„, гласи постингът.„Величие“ вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България“, допълва съобщението.

Какво каза Ивелин Михайлов вечерта

„Има включително и заплахи срещу мен, че ще бъда унищожен…Това, което ще стане първоначално е да ми бъде разрушен имиджът и после да бъда унищожен икономически или физически“, съобщи основателят на „Величие“ пред БНР.

На въпрос дали заплахите са идвали от депутати на „Величие“, или от други, Михайлов отговори: „Да, наши депутати го казват, можели да ми осигурят международна защита, да ми решат проблемите, хора, които до вчера са нямали един лев, ще решават проблеми за милиони…“.

„Да, заплахи за мен предимно, че ако не нещо не се е случило както те го искат, ще бъда унищожен и ще се задействат процеси, при които няма да има точка в света, в която да се скрия„, каза Ивелин Михайлов.

Той допусна, че депутати от „Величие“ биха гласували в подкрепа на правителство в сегашния парламент, но очаква това да се случи с третия мандат:

„Има депутати, които ми казаха, че биха гласували за програмно правителство, ако бъде с трети мандат на ИТН. И ако те решили да ги послушат, да променят – вместо експертно да го кръстят програмно, което ме навежда на мисълта, че по някакъв начин имат някаква договорка“.

На въпрос дали това са някои депутати, или е или парламентарната група, Михайлов отговори: „Някои депутати“. Помолен да уточни мнозинство ли са, той каза, че са „малниство“.

Заплахите са дошли след разговор с ръководството на група, каза още Михайлов и обяви, че ще направи изявление на 2 юли от 10:30 ч. На него ще присъстват и депутати, за да потвърдят думите му и информацията за отправени заплахи.

През последните две седмици „Величие“ се тресе от вътрешни скандали, свързани с въпроса дали ще подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС. Първо лидерът на парламентарната група на партията Николай Марков – Полковника и останалите депутати гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС за формиране на работна комисия на парламента.

Това предизвика вътрешна драма в партията, след като самият Ивелин Михайлов обяви, че очаква част от депутатите от партията да се отцепят и да подкрепят кабинет на ГЕРБ с първия мандат.

Николай Марков се обиди и поиска лично извинение от Михайлов, а няколко часа по-късно и го получи. Преди това партия „Величие“ обяви, че е била притискана с компромати да подкрепи кандидатурата на ГЕРБ Рая Назарян за председател на Народното събрание.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни