Connect with us

България

Борисов „спира басните“ за контрабандата с нонстоп видеоконтрол на горивата

Публикувана

на

В петък каним всички медии в ГДБОП, за да покажем 24-часова система за наблюдение за преноса на горивото до бензиностанциите, каза министър председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„В петък 9.30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби – данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов (премиерът явно има в предвид бюджетната комисия на Менда Стоянова). Извели сме сигналите от „Морска администрация“, „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция как се контролира от различните служби“, коментира Борисов.

„За да се елиминира човешкият фактор всички сигнали са изведени в контрабандния център. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят. Ще оставя медиите да слушат и да гледат. Ще оставим точка за контакт с всички сигнали, които идват от гражданите“, каза още премиерът.

Той обясни, че е въведено 24-часово видеонаблюдение с памет в сървърите, за да може да се направи проверка на движението на горивото при желание.

Премиерът е убеден, че новият контрабанден център ще елиминира човешкия фактор и борбата със сивия сектор на горива ще има ефект, както при цигарите.

В новата структура ще има имейл за контакт, на който да се подават сигнали. Всички следени канали ще се пазят на памет в сървър и по този начин след време ще може да се види дали е имало танкер или не.

„Всеки квадратен метър се наблюдава от камерите. В петък сигналите ще бъдат извадени в ГДБОП“, заяви той и припомни, че контрабандата на цигарите е сведена от 34% до 5%.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни