Connect with us

България

Бойко във възторг от интервюто на Слави: Той заслужава уважение – за силата на духа

Публикувана

на

С респект лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира интервюто на лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов пред водещия на „Панорама” Бойко Василев в петък вечерта.

„Много се говори за участието на Слави Трифонов. За жалост кое се гледа? Главно се говори какъв му бил видът! Той заслужава уважение – за силата на духа. Всеки един от нас е бил болен, опериран, бил е с патерици, знае колко е трудно да си вършиш работата. Правели изключение за него. Ами да, защото до вчера всичко зависеше от него“, коментира Борисов.

Новината от интервюто със Слави е, че и при него са ходели да се молят, да клечат, но като не им е клекнал с някакви министри и вече стана лош, каза още Борисов.

„Корнелия Нинова взела мандат и все едно вече… Всички партии ти казаха, че няма да правят правителство. Какви усилия и какви разговори ще правите? Само ще правят какво ли не, за да изтупат още 10 дни – да може да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство“, добави Борисов. Той бе в Перник за рождения ден на ГЕРБ.

Честит 14-ти рожден ден, ГЕРБ! Така като гледам – 14 години, а някои казват, че едва ли не сме партия на статуквото, каза на своите бившият премиер.

„Безумие е да не направят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесва. На нас изгодно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да бъде с президентските избори“, коментира още Бойко Борисов.

„С всеки изминал ден става ясно – казах ви, че тези няма да направят правителство. Тези ще направят всичко, за да може Радев да управлява. Това, че не се разбирали, е пълна лъжа. Организирано го правят, за да може да му актуализират бюджета и да може да изхарчат останалите пари. Нищо друго логично няма“, добави той.

„Най-важният политически закон на едно правителство е бюджетът. Чрез него доказваш на избирателите дали си държиш на думата. Трябва да има за пенсионерите, за строителството, медицинските работници, отбраната, МВР, земеделието, културата, спорта, образованието… Кой от това, което ще приемат сега, ще носи политическа отговорност дали ще съберат парите“, заяви Борисов.

„Догодина по това време ще имат ли толкова, колкото ние оставихме? Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Какво актуализирате тогава сега? Кои пари разпределяте в момента? Кой ги е събрал?“, запита той.

„Половин милиард лева – била скъпа демокрацията. Тя е скъпа и е отговорност. Всяка държава провежда избори, правят правителство, всякакви коалиции, на малцинства, на мнозинства. Не знам ДБ каква консервативна партия се оказа, че са. Те са строго социалистическа от това, което виждам“, добави Борисов.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement